«Μπορώ να πω ότι είναι η πιο θλιβερή στιγμή της καριέρας μου. Ο πόνος είναι πολύ μεγάλος, επειδή ξέραμε ότι μπορούσαμε να φτάσουμε εκεί. Ξέραμε ότι είχαμε όλες τις κατάλληλες συνθήκες για να φτάσουμε πιο μακριά, να γράψουμε ιστορία.

Είναι δύσκολο να βρω τη δύναμη και τη θέληση να παίξω ποδόσφαιρο ξανά, αλλά είμαι σίγουρος ότι ο Θεός θα μου δώσει αρκετή δύναμη να αντιμετωπίσω τα πάντα. Είμαι πολύ χαρούμενος που υπήρξα μέλος αυτής της ομάδας, είμαι πολύ υπερήφανος για όλα. Μπορεί το όνειρό μας να σταμάτησε, αλλά δεν πρόκειται να σας βγάλουμε από το μυαλό μας και τις καρδιές μας» ήταν το ξέσπασμα του Νεϊμάρ στο Instagram μετά την ήττα-αποκλεισμό από το Βέλγιο (2-1) απευθυνόμενος στους εκατομμύρια συμπατριώτες του, που είδαν μια από τις καλύτερες Βραζιλίες όλων των εποχών να μη φτάνει στο τρόπαιο.

Είχε πληρότητα σε όλες τις θέσεις, ίσως μεγαλύτερη και από τις ομάδες του 1994 και του 2002. Οι οποίες όμως είχαν δύο «φονικά δίδυμα», Ρομάριο – Μπεμπέτο και Ρονάλντο – Ριβάλντο (με μπαλαντέρ τον Ροναλντίνιο), που έκαναν τη μισή ευκαιρία γκολ.

Εδώ το γκολ έλειψε για τη Βραζιλία, που μείωσε με τον Αουγκούστο, αλλά δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει ελέω Κουρτουά και αναποτελεσματικότητας του Ζεσούς.