Αυτοκινητοπομπή τεθωρακισμένων και άρματος μάχης με ρωσική σημαία κατευθύνονται στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Ιορδανίας, στο μεθοριακό πέρασμα Νασίμπ της επαρχίας Ντεράα, όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες.

Όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, η αυτοκινητοπομπή κατευθύνεται προς το πέρασμα το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Σύρων ανταρτών και προς το οποίο προελαύνει ο συριακός στρατός από χθες Πέμπτη, ενώ ο συριακός κυβερνητικός στρατός σημειώνει νίκες στη νοτιοδυτική Συρία κατά μήκος των συνόρων με την Ιορδανία.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι ο συριακός στρατός έφτασε χθες στα σύνορα με την Ιορδανία στην επαρχία Ντεράα για πρώτη φορά από το 2015 στο πλαίσιο της ευρύτερης επιχείρησής του στη νοτιοδυτική Συρία.

Ο συριακός στρατός έχει καταλάβει από τις 19 Ιουνίου, οπότε ξεκίνησε η επιχείρηση, μεγάλες περιοχές της ανταρτοκρατούμενης Ντεράα με τη βοήθεια της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Από την πλευρά της η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) κάλεσε την Ιορδανία να ανοίξει τα σύνορά της στους χιλιάδες Σύρους που εγκαταλείπουν τις εστίες τους.

Σύμφωνα με την UNHCR, περισσότεροι από 320.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί μέχρι στιγμής, εκ των οποίων 60.000 βρίσκονται συγκεντρωμένοι στα σύνορα με την Ιορδανία.