Συνεχίστηκαν για τρίτη συνεχόμενη νύχτα τα επεισόδια στην πόλη της Νάντης, έπειτα από το θάνατο 22χρονου ο όποιος το βράδυ της Τρίτης έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου.

Τέσσερις συλλήψεις πραγματοποίησαν οι αρχές της Νάντης, όπου οκτώ κτίρια υπέστησαν ζημιές και 52 οχήματα πυρπολήθηκαν, μεταξύ των οποίων αυτό της δημάρχου, στη διάρκεια μιας τρίτης νύκτας βίαιων επεισοδίων.

Μια μπρασερί-πρακτορείο τυχερών παιγνιδιών καταστράφηκε από τη φωτιά σ" ένα εμπορικό κέντρο της συνοικίας Ντουλόν. Μικρές πυρκαγιές που έσβησαν γρήγορα σημειώθηκαν σε δημόσια κτίρια, ανάμεσα στα οποία το επαγγελματικό Λύκειο Λεονάρ ντε Βίντσι και ένα σχολείο στη συνοικία Μποτιέρ, στη βορειοανατολική Νάντη, ένα γραφείο του ΟΑΕΔ στη Μαλακόφ και ένα δημοτικό κτίριο στη Μπελβί, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Στη διάρκεια αυτής της τρίτης διαδοχικής νύκτας βίαιων επεισοδίων κάηκαν 52 οχήματα, κυρίως στις συνοικίες Μποτιέρ, Μπελβί και στη βόρεια Νάντη. Ανάμεσά τους το προσωπικό αυτοκίνητο της σοσιαλίστριας δημάρχου της Νάντης Τζοανά Ρολάν, έγινε γνωστό από τη δημαρχία, ενώ η ίδια δε θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Τέσσερα πρόσωπα συνελήφθησαν, ανάμεσά τους ένας ανήλικος 14 ετών που είχε στην κατοχή του ένα μπιτόνι βενζίνης και φιτίλια, σύμφωνα με την αστυνομία. Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Η ηρεμία επανήλθε γύρω στις 6 το πρωί, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.
Κανένα επεισόδιο δεν σημειώθηκε στη συνοικία Μπρέιγ, όπου ένας νέος σκοτώθηκε το βράδυ της Τρίτης από τον πυροβολισμό ενός αστυνομικού, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν ταραχές σε συνοικίες της Νάντης.

Την Πέμπτη το απόγευμα ξεκίνησε από τον τόπο της τραγωδίας πορεία περίπου χιλίων ανθρώπων. Οι συμμετέχοντες ζήτησαν «αλήθεια» και «δικαιοσύνη για τον Αμπού», το 22χρονο θύμα, και επανέλαβαν τις εκκλήσεις για ηρεμία.

Ο αστυνομικός που έριξε τον θανάσιμο πυροβολισμό τέθηκε υπό κράτηση χθες το μεσημέρι από τη γενική επιθεώρηση της εθνικής αστυνομίας (IGPN) με την κατηγορία της εσκεμμενης άσκησης βίας από πρόσωπο που κατέχει δημόσια εξουσία, η οποία επέφερε τον θάνατο χωρίς να υπάρχει πρόθεση.