«Μένω με τα φιλαράκια μου, σε μια ομάδα όπου είμαι χρόνια. Εχουμε καταφέρει πολλές όμορφες στιγμές, ευελπιστούμε να φέρουμε κι άλλες στην ομάδα. Είμαι χαρούμενος που οι πρόεδροι με εμπιστεύονται να είμαι μέρος αυτής της ομάδας για νέες επιτυχίες».

Το χαμόγελο του Κώστα Παπανικολάου βγαίνοντας από τα γραφεία της Arcadia, όπου μόλις είχε συμφωνήσει να παραμείνει για άλλα τρία χρόνια στον Ολυμπιακό, ήταν σχεδόν το ίδιο με αυτό που είχε όταν μπήκε.

Πολύ απλά γιατί πήγε με εξαιρετική διάθεση να συνομιλήσει με… μέλη της οικογένειάς του, καθώς πλέον τέτοιες σχέσεις χτίζουν, ιδιαίτερα με τους έλληνες παίκτες, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, και αυτό είναι το μυστικό της πραγματικά καλής παρέας που έχουν φτιάξει αυτά τα χρόνια κάτω στον Πειραιά.

Αμοιβαία υποχώρηση

Ο εγγυημένος τρίτος χρόνος του συμβολαίου και η αμοιβαία υποχώρηση στα οικονομικά και από τις δύο πλευρές (για να γεφυρωθεί η οικονομική διαφορά που άγγιζε τα 500.000 ευρώ συνολικά την τριετία, καθώς ο Ολυμπιακός προσέφερε γύρω στα 2,5 εκατ. και ο παίκτης ήθελε κοντά στα 3 εκατ.) έκαναν σχετικά εύκολη τη συνέχιση της σχέσης εμπιστοσύνης με έναν παίκτη που αποτελούσε την αδυναμία των προέδρων, οι οποίοι είχαν πληρώσει αδρά για να τον φέρουν στην ομάδα στα 19 του και τώρα έχει φτάσει αισίως τα 28 (έχοντας κάνει και το διάλειμμά του σε Μπαρτσελόνα και Χιούστον Ρόκετς).

«Υπάρχει μια σχέση με τους προέδρους, χρόνια τώρα. Θέλαμε να τα πούμε και από κοντά, να βρεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο. Μας δόθηκε αυτή η ευκαιρία και όλα καλά. Τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Συμφωνήσαμε για τρία χρόνια, είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Τα υπόλοιπα πρέπει να γίνουν στο παρκέ. Θα τα δούμε στο γήπεδο, για να βοηθήσουμε τον Ολυμπιακό να πετύχει τους στόχους του. Και μόνο η παρουσία στον Ολυμπιακό είναι κίνητρο. Δεν πάει πιο ψηλά στην Ευρώπη, είμαι στο υψηλότερο σκαλοπάτι. Από εκεί και πέρα, ήταν θέληση τόσο δική μου όσο και των προέδρων να συνεχίσω. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει μια σχέση που δεν είναι μόνο επαγγελματική. Οι πρόεδροι έδειξαν για μια ακόμη φορά ότι αγαπούν την ομάδα και θέλουν το καλύτερο» τόνισε ο Παπανικολάου, που ευχήθηκε να έχει αίσιο τέλος και η υπόθεση του Παπαπέτρου, με τον οποίο ενδεχομένως να υπάρξει ακόμα και σήμερα συνάντηση.