Κάθε ζώδιο έχει διαφορετική σχέση με τον ύπνο. Αλλα είναι ήρεμα και πέφτουν σε βαρύ λήθαργο στο λεπτό, κι άλλα είναι ανήσυχα στριφογυρνώντας διαρκώς όλη τη νύχτα.

Ο Κριός είναι γνωστός για την υπερκινητικότητα και τη νευρικότητά του και αυτά τα χαρακτηριστικά δεν τον αποχωρίζονται ούτε στον ύπνο του. Συχνά θα τον δεις να στριφογυρνάει γιατί τα όνειρα που βλέπει είναι έντονα και μόνο χαλάρωση δε του προκαλούν.

Ο Ταύρος έχει τις ιδιοτροπίες του στον ύπνο. Δεν αντέχει καθόλου την αλλαγή του χώρου, ενώ ακόμη κι ο ελάχιστος θόρυβος ή μια μικρή σπιθαμή φωτός μπορεί να του χαλάσει όλο τον ύπνο.

Ο Δίδυμος δε φοβάται την αϋπνία, ίσα ίσα την αντέχει. Βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα, γι’ αυτό δεν είναι καθόλου απίθανο να τον δεις ξύπνιο τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

Ο Καρκίνος υποφέρει από εφιάλτες. Οι εφιάλτες του μπορεί να οφείλονται στο χάος της σκέψης του. Πριν πέσει για ύπνο ξεκινάει να επαναφέρει στο μυαλό του κάθε πρόβλημα που μπορεί να τον απασχολεί. Και κάπως έτσι καταλήγει να μένει άυπνος.

Ο Λέων λατρεύει τον ύπνο. Οπως αρμόζει σε κάθε σωστό λιοντάρι περνάει αρκετές ώρες την ημέρα χουζουρεύοντας και απολαμβάνοντας τη χαλάρωση του ύπνου. Που τον χάνεις, που τον βρίσκεις σε ένα κρεβάτι να ονειρεύεται απαλά, μεταξωτά σεντόνια.

Ο Παρθένος έχει συγκεκριμένη ρουτίνα. Η παραμικρή αλλαγή στο πρόγραμμά του μπορεί να του προκαλέσει ταραχή και άγχος και κάπως έτσι αποχαιρετά κάθε αίσθηση νύστας, χαζεύοντας με τις ώρες το ταβάνι μέχρι τον πάρει αισίως ο ύπνος.

Ο Ζυγός δεν έχει μια σταθερή σχέση με τον ύπνο. Αλλοτε θα κοιμηθεί πολύ και αρκετά καλά και άλλοτε θα δυσκολευτεί πάρα πολύ μέχρι να πέσει σε βαθύ γλυκό ύπνο. Ακόμη κι αν δεν έχει κοιμηθεί όπως θα ήθελε, ανταποκρίνεται και με το παραπάνω στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας.

Ο ύπνος του Σκορπιού επηρεάζεται από τη ψυχολογία του. Αν έχει κέφια και είναι αισθάνεται καλά, τότε θα κοιμηθεί σαν πουλάκι. Αν όμως έχει σκοτούρες και έγνοιες στο κεφάλι του, τότε την αϋπνία την έχει στο τσεπάκι.

Ο Τοξότης έχει αυξημένη ενέργεια και παραδόξως δεν έχει τόσο μεγάλη ανάγκη τον ύπνο. Το πάθος του να αδράξει την καινούρια μέρα, αφήνει στην άκρη κάθε αίσθηση κούρασης και νύστας.

Ο Αιγόκερως αγαπά τον ύπνο. Θέλει να αξιοποιεί κάθε ευκαιρία που του δίνεται για να ξεκουραστεί και να χαλαρώσει. Αν βέβαια περνάει μια περίοδο έντονου στρες, τότε σίγουρα θα δυσκολευτεί περισσότερο να πέσει στην αγκαλιά του Μορφέα.

Ο Υδροχόος βαδίζει πιστά στα χνάρια του Καρκίνου. Το ασταμάτητο παιχνίδι των σκέψεων μπορεί να τον κρατήσει ξύπνιο μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο Ιχθύς είναι το ζώδιο που δε μπορεί να διανοηθεί τη ζωή του χωρίς τον ύπνο. Η εξάντληση και η κούραση της ημέρας σβήνει μόλις αγγίξουν το απαλό μαξιλάρι του κρεβατιού τους. Μπορεί να κοιμάται με τις ώρες αν τον αφήσεις.