Η είδηση της αυτοκτονίας του δημοφιλούς γάλλου σεφ τον προηγούμενο μείνα έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, ενώ οι λεπτομέρειες γύρω από την υπόθεση σόκαραν την κοινή γνώμη.

Με την ίδια έκλπηξη ωστόσο αντιμετώπισαν πολλοί την είδηση για την περιουσία που άφησε πίσω του ο κορυφαίος σεφ η οποία φθάνει μόλις τα 1,2 εκατ. δολάρια, ποσό μικρό για έναν σταρ του βεληνεκούς του και μάλιστα την στιγμή που διεθνή ΜΜΕ υπολόγιζαν ότι η περιουσία του ανέρχεται στα 16 εκατ.

Ο ίδιος ο Μπουρντέν ωστόσο στο παρελθόν σχολίαζε τα διάφορα δημοσιεύματα που αναφέρονταν στην «αμύθητη περιουσία του» υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν λαμβάνουν υπόψη τους το πόσο σπάταλος είναι…

Σύμφωνα με την Daily Mail, η περιουσία του Μπουρντέν περιλαμβάνει 450.000 δολάρια σε μετρητά και καταθέσεις, 250.000 δολάρια σε ακίνητα περιουσιακά στοιχεία και πάνω από 500.000 δολάρια σε οφειλές από πνευματικά και λοιπά δικαιώματα.

Ως εκτελέστρια της διαθήκης είχε οριστεί από τον διάσημο σεφ η εν διαστάσει σύζυγός του, Οτάβια Μπούσια, ενώ αποδέκτρια της περιουσίας του Μπουρντέν η 11χρονη κόρη του Αριάν.