Το ποδόσφαιρο γυρίζει στο σπίτι. Με αυτό το σλόγκαν πορεύεται η Εθνική Αγγλίας σε ένα Μουντιάλ που για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια κάνει τους Βρετανούς να αισιοδοξούν. Να πιστεύουν στο όνειρο. Να ελπίζουν πως το ταξίδι τους θα φτάσει ώς το φινάλε.

Η… επιλογή να πάνε στο γκρουπ όπου δεν υπάρχουν μεγαθήρια τους δικαίωσε στο πρώτο τους ματς. Εστω και με τη βοήθεια της τύχης. Τυχερή ήταν άλλωστε και η Κολομβία που ισοφάρισε στην τελευταία φάση του αγώνα. Οι Αγγλοι εκτός από τύχη είχαν και άντερα. Τα χρειάζεσαι παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο, όπως έπαιζε η ομάδα του Σάουθγκεϊτ μετά την ισοφάριση

στο 93′.

Οι Aγγλοι χρειάζονται ακόμα περισσότερη τύχη. Και τον Κέιν σε φόρμα. Διότι η ομάδα τους δεν είναι καλύτερη ούτε από τη Βραζιλία, ούτε από τη Γαλλία, ούτε από το Βέλγιο. Για να επιστρέψει το ποδόσφαιρο στο σπίτι, όπως λένε, χρειάζεται να κερδίσουν έναν απ’ όλους αυτούς. Και ο Σάουθγκεϊτ πρέπει να κατεβάσει κι άλλες ιδέες ή να βρει τον τρόπο να αφυπνίσει παίκτες όπως ο Στέρλινγκ και ο Λίνγκαρντ.

Η Αγγλία δεν είναι φαβορί, είναι όμως η πιο γοητευτική περίπτωση αυτού του Μουντιάλ από τη στιγμή που έφτασε μέχρι εδώ. Και είναι γοητευτική γιατί περιμένεις να δεις είτε τον τρόπο που θα πετύχει το όνειρο, είτε τον τρόπο με τον οποίο θα αποκλειστεί αυτή τη φορά. Πάντα οι Αγγλοι έχουν τον τρόπο να σε κερδίζουν. Είτε είναι οι… σπιτονοικοκύρηδες του ποδοσφαίρου, όπως καυχιούνται, είτε όχι.