«Γιουβέντους και ξερό ψωμί» δηλώνει, όπως διαπίστωσα ιδίοις όμμασι, ο Λούκα Μπάνκι, ο οποίος δεν κατάγεται βεβαίως από το Τορίνο ούτε από το Πιεμόντε, αλλά από το μικρό και ταπεινό Γκροσέτο. «Μεγάλωσα όμως σε οικογένεια οπαδών της Γιουβέντους και δεν μπορούσα να ξεφύγω» αποκάλυψε χθες ο νέος προπονητής της ΑΕΚ, ο οποίος δηλώνει κιόλας φανατικός θαυμαστής του Αλεσάντρο ντελ Πιέρο.

Αλλο το ραντεβού και άλλο ο γάμος

Εκτός από πολύ ομιλητικός και εξαιρετικός χειριστής του λόγου (Ιταλός γαρ), ο Λούκα Μπάνκι απέδειξε χθες ότι είναι και μεγάλος ατακαδόρος…

Ο διάδοχος του Ντράγκαν Σάκοτα στον πάγκο της ΑΕΚ ρωτήθηκε για ποιο λόγο υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο, το οποίο εκ των πραγμάτων δεν ευνοεί το μεγαλεπήβολο όραμά του, και η απάντηση που έδωσε ήταν απολαυστική: «Εσύ», είπε απευθυνόμενος προς τον δημοσιογράφο που υπέβαλε την ερώτηση, «ξέρεις την πρώτη μέρα που συναντάς μια κοπέλα και σου αρέσει ότι θα την παντρευτείς; Εγώ πάντως όταν βγήκα για πρώτη φορά ραντεβού με τη γυναίκα μου, ούτε που φανταζόμουν ότι θα την παντρευτώ και θα είμαστε κιόλας είκοσι επτά χρόνια μαζί»!

Μένει Ελλάδα;

Ο Νίκος Νταμπίζας ήταν ο άνθρωπος που επί της ουσίας έβαλε οριστικό τέλος στη σχέση Παναθηναϊκού και Λουντ.

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας εξεπλάγη και απογοητεύτηκε από τη συμπεριφορά του φινλανδού μέσου τον προηγούμενο μήνα, αφού τον αναζητούσε μάταια στο τηλέφωνο. Μάλιστα, στον Παναθηναϊκό θεωρούν πως ο Λουντ έχει ήδη βρει την επόμενη ομάδα της καριέρας του και πως αυτή θα είναι στην Ελλάδα (!), γι’ αυτό και ζήτησε υπερβολικά χρήματα, γνωρίζοντας πως ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να του τα δώσει. Αν αληθεύει το σενάριο, ποια λέτε να είναι;

Η διαφορά που είχε σημασία

Ο Βασίλης Σπανούλης μπορεί να «σάλπαρε» μαζί με την οικογένεια για διακοπές, αλλά τα τηλεφωνήματά του τα έκανε σε όλη την παρέα και η ελληνική αλυσίδα αντέχει. Ανθρωπός μου στο Λιμάνι με ενημέρωσε για τις εξελίξεις με τον Παπ και εντός της ημέρας αναμένονται νεότερα με την περίπτωση του Παπαπέτρου. Εγώ απλά να επισημάνω ότι προφανώς και έπαιξε ρόλο το γεγονός της παρουσίας των αδελφών Αγγελόπουλων στο ραντεβού. Μόνο ένας έλληνας παίκτης έφυγε από τα γραφεία τους χωρίς να συμφωνήσει με τους ίδιους, αλλά είχε δει –νωρίτερα –τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: ο Κώστας Σλούκας.

Η μεγάλη επιστροφή

To ταξίδι του Οδυσσέα προς την Ιθάκη διήρκεσε δέκα χρόνια, αλλά ο Νίκος Λινάρδος καρτέρησε δύο παραπάνω για να βιώσει το δικό του (νεοσμυρνιώτικο) νόστιμον ήμαρ. Ο 52χρονος πρωταθλητής Ευρώπης του ’87 επέστρεψε στον Πανιώνιο ως επικεφαλής των ακαδημιών που αριθμούν πάνω από 500 παιδιά και 17 προπονητές.

Ο Ξιφίας είναι γέννημα – θρέμμα του Ιστορικού, στον οποίο έχει διατελέσει παίκτης (1977-91), ασίσταντ κόουτς (2003-05) και πρώτος προπονητής (2005-06). Εδώ, δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι άλλο, παρά μόνο να ευχηθώ «καλή επιτυχία», γιατί η συγκεκριμένη ομάδα πάντα αναδεικνύει ταλέντα.

Κατεδάφιση με «όλε, όλε»!

Σε τρεις περιπτώσεις θυμάμαι να ακούγεται το «όλε, όλε» στα ελληνικά γήπεδα. Οταν ανακοινώνονται ένα ένα τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που απαρτίζουν την ενδεκάδα γηπεδούχου ομάδας, όταν οι θριαμβευτές αλλάζουν πάσες λίγο πριν από τη λήξη ενός αγώνα και όταν στο φινάλε οι πρωταγωνιστές σχηματίζουν αλυσίδα και σπεύδουν μπροστά στην εξέδρα για να ανεβοκατεβάσουν ρυθμικά τα χέρια τους. Χθες όμως οι οπαδοί της ΑΕΚ έδωσαν μία νέα διάσταση στη χρήση της συγκεκριμένης ιαχής. Οταν τα μηχανήματα άρχισαν να κατεδαφίζουν –παρουσία εισαγγελέα –τις εγκαταστάσεις της δημοτικής Αρχής (που κρίθηκαν παράνομες) στο Αλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, οι συγκεντρωμένοι φώναζαν «όλε» για κάθε κομμάτι της κατασκευής που έπεφτε στο χώμα!