Η βροχή στο Λονδίνο δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στο τουρνουά τένις του Γουίμπλεντον, διακόπηκαν ή αναβλήθηκαν αρκετά παιχνίδια, μεταξύ αυτών και η συνάντηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Αμερικανό Τζάρεντ Ντόναλτσον. Στο σημείο της διακοπής ο Τσιτσιπάς προηγούνταν 2-1 στα σετ, ο 21χρονος Αμερικανός είχε προβάδισμα 4-3 στο τέταρτο και ετοιμαζόταν για το σερβίς. Ο έλληνας πρωταθλητής επικράτησε στα δύο πρώτα σετ (6-3, 6-2), ο Ντόναλτσον πήρε το τρίτο (6-3) και προηγήθηκε 4-3 όταν άρχισε η βροχή. Ετσι, η συνάντηση θα ολοκληρωθεί σήμερα. Σημειώνουμε ότι αν επικρατήσει τελικά ο Τσιτσιπάς, θα βρεθεί για πρώτη φορά σε τρίτο γύρο τουρνουά Γκραν Σλαμ.

Αποκλεισμός Σάκκαρη

Στο μεταξύ, μετά το απλό η Μαρία Σάκκαρη αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο και στο διπλό. Η 22χρονη πρωταθλήτρια είχε συμπαίκτρια την Ντόνα Βέκιτς από την Κροατία, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ηττήθηκαν από τις Ξινιούν Χαν (Κίνα) – Λουξίκα Κουμκούμ (Ταϊλάνδη) και αποκλείστηκαν.

Ο Ρότζερ Φέντερερ ήταν εντυπωσιακός και ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Λούκας Λάτσκο, καθώς επικράτησε 6-4, 6-4, 6-1. Το ίδιο άνετη ήταν και η επικράτηση της Σερένα Ουίλιαμς επί της Βουλγάρας Βικτόρια Τόμοβα (6-4, 6-1), ωστόσο το πρώτο θύμα έκπληξης ήταν η νικήτρια του Οπεν της Αυστραλίας Καρολίν Βοζνιάκι, η οποία αποκλείστηκε από την Εκατερίνα Μακάροβα (6-4, 1-6, 7-5). Αντίθετα, η Καρολίνα Πλίσκοβα νίκησε 6-3, 6-3 την Βικτόρια Αζαρένκα και προκρίθηκε για πρώτη φορά στον τρίτο γύρο του Γουίμπλεντον.