Ο πρώτος ξένος επί εποχής Ντέιβιντ Μπλατ (ο 23χρονος αμερικανός γκαρντ Ουίλιαμς – Γκος) δείχνει και τη φιλοσοφία στην οποία θα κινηθεί ο Ολυμπιακός με τον αμερικανοϊσραηλινό τεχνικό. Ουσιαστικά πάει σε πιο νέους –και αθλητικούς –ξένους που θα έχουν το κίνητρο να κάνουν ένα σημαντικό βήμα για την καριέρα τους, κάτι στο οποίο είχε σχεδόν δημιουργήσει σχολή πριν από μία πενταετία με τους ψηλούς που αποκτούσε και τους «απογείωνε» αγωνιστικά αλλά και από πλευράς οικονομικής (και όχι μόνο) εξέλιξης της καριέρας τους (Χάινς, Ντάνστον, Χάντερ, Μπιρτς).

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα κοιτάξει και μεγαλύτερες ηλικίες, απλά πάντα στην προσέγγιση κάθε περίπτωσης θα μετράει σημαντικά η αθλητικότητα του παίκτη.

Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς – Γκος, λοιπόν, συμφώνησε σε όλα με τους Ερυθρόλευκους και είναι έτοιμος να βάλει την υπογραφή του στο τριετές (2+1) συμβόλαιό του. Πρόκειται για τον 23χρονο γκαρντ που πέρυσι έπαιζε στην Παρτίζαν στην αδριατική λίγκα και στο Eurocup.

Μάλιστα, οι Πειραιώτες θα πληρώσουν και ένα μπάι άουτ στους Σέρβους κοντά στα 100.000 ευρώ για τη συγκεκριμένη μεταγραφή. Αντίθετα, η άλλη περίπτωση Αμερικανού από τη Σερβία, του σέντερ του Ερυθρού Αστέρα Ματίας Λεσόρτ, ουσιαστικά έχει εξασθενήσει καθώς ο Μπλατ προτιμά να περιμένει λίγο και να «σκανάρει» και την αγορά του ΝΒΑ.

Ανανέωσε ο Μπόγρης

Θυμίζουμε ότι από τους ξένους που είχε πέρυσι ο Ολυμπιακός, εκτός του Νίκολα Μιλουτίνοφ που έχει συμβόλαιο (αν δεν πάει στο ΝΒΑ, που πάντως στην παρούσα φάση είναι χλωμό), θα παραμείνει και ο «αφιονισμένος» στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ 2019 με τη Λετονία Γιάνις Στρέλνιεκς. Αντίθετα, χθες αποδεσμεύτηκε και ο Κιμ Τιλί που πέρασε και δεν… ακούμπησε, βγάζοντας ό,τι τραυματισμό δεν είχε σε όλη του την καριέρα, και οι Πειραιώτες δεν ήθελαν να ρισκάρουν μια δεύτερη περίπτωση Λοτζέσκι.

Εχουν ήδη αποχαιρετήσει ο Τζαμέλ ΜακΛιν (οδεύει προς Λοκομοτίβ Κουμπάν), ο Μπράιαν Ρόμπερτς, ο Κάιλ Ουίλτζερ (θα συνεχίσει στη Μάλαγα) και ο Μπόμπι Μπράουν.

Οσον αφορά τους Ελληνες, οι πρόεδροι θα κάνουν προσωπικά ραντεβού με Παπανικολάου και Παπαπέτρου τις επόμενες ημέρες, ενώ ανανέωσαν το συμβόλαιο του Γιώργου Μπόγρη, ενός παίκτη όχι μόνο ιδιαίτερα αγαπητού στον κόσμο, αλλά και που έπαιξε με αυταπάρνηση τον τελευταίο ενάμιση μήνα με ρήξη μηνίσκου.