Εν αναμονή της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή με θέμα την οικονομία τα επιτελεία των δύο κομμάτων προετοιμάζονται για μια συζήτησης που προβλέπεται να είναι πολύ σκληρή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Νέα Δημοκρατία θα καλέσει τη κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση κατάργηση του νόμου για την περικοπή των συντάξεων.

Μάλιστα το ίδιο ζητάει και το Κίνημα Αλλαγής με πρόταση νόμου που κατάθεσε πριν την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή.

Στο μεταξύ και το ΚΚΕ , με τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας ζητά την κατάργηση των ρυθμίσεων του ν. 4387/2016 που προβλέπουν τον επανυπολογισμό των συντάξεων και την περικοπή της προσωπικής διαφοράς.

Πάντως οι βουλευτές και των δύο μεγάλων κομμάτων βρίσκονται ήδη στη Βουλή με τους μεν του ΣΥΡΙΖΑ να είναι στο καφενείο της Βουλή και της ΝΔ στο εντευκτήριο των βουλευτών.

Η συζήτηση αναμένεται να ανοίξει με την ομιλία του Πρωθυπουργού, θα ακολουθήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στη συνέχεια οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων.

Στη συζήτηση αναμένεται να λάβουν μέρος ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής Υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης.