«Εμείς αποκαταστήσαμε τη Δημοκρατία κ. Τσίπρα μέχρι που έρθετε εσείς και να τα διαλύσετε όλα», είπε, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και για όσα του καταλόγισε νωρίτερα περί πολιτικής κάλυψης του φασισμού.

Επίσης αναφέρθηκε στην σημερινή επέτειο του δημοψηφίσματος λέγοντας πως η κυβέρνηση εξαπάτησε και δίχασε τον ελληνικό λαό. «Η σημερινή επέτειος σηματοδοτεί την πολιτική σας ήττα» ανέφερε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι από το go back madame Merkelπου έλεγε το 2015 σήμερα εκλιπαρεί για μερικά λόγια συμπάθειας και για ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη. «Παριστάνατε τον επαναστάτη που θα άλλαζε την Ευρώπη και τώρα έχετε γίνει το παιδί για όλες τις δουλειές» συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε εκλογές ώστε όπως είπε να τελειώνουμε μια ώρα νωρίτερα με αυτόν θίασο.

«Η χώρα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο έχει κυβέρνηση – οπερέτα. Αλλά λέει ο πρωθυπουργός, άλλα οι πολιτικοί. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει γίνει κυβερνητικός διπρόσωπος. Ένας φυσιολογικός πρωθυπουργός θα σας είχε απολύσει κ. Καμμένε. Πώς ακριβώς θα πάτε στο ΝΑΤΟ; Θα πάτε σε διαφορετικές ημέρες; Ή θα κάτσετε παρέα;», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «αδύναμο» και υπό προθεσμία.

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι κάθε μέρα, ο κ. Ζάεφ πανηγυρίζει πως υπάρχει «μακεδονικό» έθνος και γλώσσα. Χτες μάθαμε πως υπάρχει και «μακεδονικός στρατός» και πρόσθεσε «πείτε στον κ. Κοτζιά ότι είναι λίγο αργά για δάκρυα… Είχαμε προειδοποιήσει ότι η συμφωνία παράγει τετελεσμένα από την υπογραφή της. Γι’ αυτό καταθέσαμε την πρόταση μομφής και θέσαμε όλους προ των ευθυνών τους. Δυστυχώς είχαμε δίκιο».

Αναφερόμενος στο θέμα των συντάξεων είπε ότι αυτές δεν θα τις κόψουν από τον μισθό του κ. Μοσκοβισί, ενώ πρόσθεσε ότι «από τα υπόγεια του Μαξίμου διακινούνται σενάρια ότι τα ψηφισμένα μέτρα μπορούν να ανασταλούν ή να καταργηθούν» τονίζοντας ότι οι περικοπές των συντάξεων δεν προβλέπονταν στο τρίτο μνημόνιο. «Εμείς δεν ψηφίσαμε τις περικοπές, εσείς τις ψηφίσατε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε τροπολογία που λέει «ελάτε να ψηφίσουμε μαζί, να μην περικοπούν οι συντάξεις». Μάλιστα πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να ψηφίσει το αντίστοιχο σχέδιο νόμου που κατέθεσε η κ. Γεννηματά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «ψεύτη»τον πρωθυπουργό που όπως είπε αναπαράγει άθλια δημοσιεύματα καθώς δεν συναντήθηκε ούτε με την κ. Μέρκελ, ούτε με τον κ. Ζεεχόφερ.

«ΕίστεΨεύτης, Ψεύτης, Ψεύτης με Ψ κεφαλαίο και χρησιμοποιείτε αυτά τα ψευδή δημοσιεύματα», είπε.

Επεσήμανε ότι «όλη η Ευρώπη σήμερα αναγνωρίζει την ανάγκη να προστατεύσουμε τα εξωτερικά μας σύνορα. Απλά έχετε ένα πρόβλημα να υπερασπιστείτε αυτήν την ευρωπαϊκή γραμμή. Αν έχετε αλλάξει άποψη, με τι αξιοπιστία θα μιλήσετε εσείς για προστασία εξωτερικών συνόρων, ενώ είχατε υπουργό που έλεγε ότι οι μετανάστες λιάζονται», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι όταν μιλάτε για το προσφυγικό έχετε μηδενική πολιτική αξιοπιστία.