Τα έργα του Stefano Curto είναι γεμάτα με φώτα και κρύσταλλα. Εργα ιδιαίτερα, εντυπωσιακά, από τον ταλαντούχο ιταλό εικαστικό, ο οποίος γεννήθηκε στο Σεγκουσίνο και δημιούργησε αίσθηση όταν παρουσίασε τη συλλογή του Il Nero jufinito στο Λονδίνο, ανάμεσα στους Πικάσο, Μανέ, Σεζάν, Χιρστ και Ρίχτερ. Μερικές μόνο ημέρες πριν, κάποια από τα έργα του Curto, ολοφώτεινα, μοναδικά, τοποθετήθηκαν σε μία από τις ωραιότερες θαλαμηγούς, την «Cadet V». Ο διάσημος γάλλος σχεδιαστής Christian Louboutin, όπως και πολλές άλλες προσωπικότητες από τον χώρο των επιχειρήσεων, του πνεύματος και της μόδας, είναι θαυμαστές των κρυστάλλινων δημιουργιών του Curto. Τι βλέπει άραγε ο υπερταλαντούχος κύριος Louboutin, στενός φίλος της δικής μας Ευγενίας Νιάρχου, μέσα από τους καθρέπτες του Stefano; Σίγουρα τις κατακόκκινες σόλες των παπουτσιών του, οι οποίες «δένουν» με τα χειροποίητα δέρματα, το μετάξι, το σατέν και αποτελούν και εκείνα μικρά έργα τέχνης. Στα fashion shows για την Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι, αρκετοί designers είχαν συνοδεύσει τις δημιουργίες τους με παπούτσια Louboutin.

Οι τιμές των έργων και των παπουτσιών

Παρίσι – Μύκονος. Μια διαδρομή γρήγορη, αστραφτερή που μοιάζει να «τρέχει» πίσω από τις πολύτιμες πέτρες των έργων Black Shroud (σε πολύ υψηλές τιμές) Custo. Ο Christian Louboutin έβαλε την υπογραφή του στο νέο Pop Up κατάστημα στο Nammos της Μυκόνου, σε συνεργασία με την Enny Monaco. Προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό «πέταξαν» στο κατάλευκο νησί του Αιγαίου για το opening. Τα παπούτσια με τις κόκκινες σόλες που ο ίδιος ο Louboutin λέει ότι ονειρευόταν από την εφηβεία του ήταν εκεί όπως και τα σακίδια πλάτης και τα κομψότατα clutch. Τα παγκοσμίου φήμης fashion brand «φθάνουν» στη Μύκονο το ένα μετά το άλλο.

Ακριβώς όπως συμβαίνει στην Ιμπιζα, το Πόρτο Φίνο, το Μόντε Κάρλο και το St. Barth. Σήμερα Παρασκευή ο Εντγκάρντο Οσόριο, σχεδιαστής των αγαπημένων παπουτσιών της Μέγκαν Μαρκλ Apuazzura, φθάνει στη Μύκονο μαζί με άλλες διεθνείς προσωπικότητες ενώ οι μόνιμοι τα καλοκαίρια κάτοικοι Μυκόνου Dsquared2 διοργάνωσαν ένα μεγάλο πάρτι στο Cinderella. Το Νησί των Ανέμων αγαπάει τη μόδα…

Στο Ekali Club η πρεμιέρα του φιλμ για Μποργκ – ΜάκΕνρο

Πριν από αρκετά χρόνια παρακολουθούσαμε με τεράστιο ενδιαφέρον τους αγώνες μεταξύ δύο κορυφαίων αθλητών του τένις. Αυτοί δεν ήταν άλλοι από τους Τζον ΜάκΕνρο και Μπγιορν Μποργκ. Εκείνος ο τελικός του Γουίμπλεντον το 1980 έκανε ολόκληρο τον πλανήτη να παρακολουθεί τον αγώνα με κομμένη την ανάσα. Οι δύο άνδρες με την ισχυρή προσωπικότητα έδιναν τον σπουδαιότερο αγώνα στην ιστορία τους. Η πρεμιέρα της αναμενόμενης ταινίας «Borg / McEnroe: Ολα για τη Δόξα» πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες βραδιές στο Ekali Club. Παρόντες πολιτικοί, άνθρωποι του πνεύματος και της τέχνης και βέβαια τα μέλη του Ekali Club και του Business Community της ΕΚΑΛΗ Α.Ε. Το νέο concept του Ekali Club «Premiere Summer Cinema» (σε συνεργασία με τη Rosebud) γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Ο χώρος της προβολής στο φημισμένο γήπεδο τένις 5 ήταν ο ιδανικότερος. Τριάντα τέσσερα χρόνια πριν, στις 19 Νοεμβρίου 1984, είχε παίξει εκεί ο Μπγιορν Μποργκ ως καλεσμένος του πρώτου country club της Ελλάδας. Ενα club το οποίο προσφέρει νέες, πάντα πρωτοπόρες υπηρεσίες στα μέλη του.