Σπουδαίοι βιοεπιστήμονες από όλο τον κόσμο δίνουν ραντεβού τον Σεπτέμβριο στην Κυλλήνη. Εκεί θα πραγματοποιηθεί μία πενθήμερη επιστημονική συνάντηση εργασίας με τίτλο: «DNA replication, chromosome segregation and fate decisions» η οποία οποίο θα ασχοληθεί με την αντιγραφή του DNA, τον διαχωρισμό των χρωμοσωμάτων και τις κυτταρικές αποφάσεις.

Όπως εξηγούν οι διοργανωτές, πρόκειται για μια συνάντηση που στοχεύει «μέσω της αλληλεπίδρασης ερευνητών που εργάζονται σε ευκαρυωτικά και προκαρυωτικά κύτταρα, να αποκρυπτογραφήσει τις οδούς που εξασφαλίζουν τη γονιδιωματική σταθερότητα κατά την κυτταρική διαίρεση, αλλά και τον τρόπο που η ρύθμιση της κυτταρικής διαίρεσης επηρεάζει αποφάσεις διαφοροποίησης σε πληθυσμούς βλαστικών κυττάρων».

Το διεθνές workshop διοργανώνεται με την στήριξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας, ο οποίος προάγει την αριστεία στις βιοεπιστήμες και διαθέτει περισσότερα από 1800 μέλη-κορυφαίους ερευνητές, εκ των οποίων οι 87 είναι βραβευμένοι με Νόμπελ, και υπό την ευθύνη της Καθηγήτριας Βιολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών Δρα. Ζωής Λυγερού, μιας από τους λίγους έλληνες ερευνητές που είναι μέλη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας, από τον καθηγητή Stephan Grubber από το Department of Fundamental Microbiology (DMF) του Πανεπιστημίου της Λοζάνης, τον Δρα. Erik Boye από το Πανεπιστήμιο του Όσλο, τον Δρα. John Diffley από το Ινστιτούτο Francis Crick, τον Δρα. Jeff Errington από το Πανεπιστήμιο Newcastle, και τον Καθηγητή Φυσιολογίας του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Σταύρο Ταραβήρα.