Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση της δηλητηρίασης ενός άνδρα και μιας γυναίκας που βρέθηκαν αναίσθητοι και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση αφού εκτέθηκαν σε κάποια άγνωστη ουσία στην πόλη Έιμσμπερι της νότιας Αγγλίας.

Οι βρετανικές αρχές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των δύο ασθενών. Σύμφωνα όμως με έναν άνδρα, τον Σαμ Χόμπσον, που δήλωσε φίλος τους, ονομάζονται Τσάρλι Ρόουλι και Ντον Στέρτζες. Ο Χόμπσον είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πρώτη ασθένησε η Ντον και «έβγαινε αφρός από το στόμα της». Κατόπιν ο Τσάρλι «έγινε κάθιδρος και δεν μπορούσες να του μιλήσεις, έκανε παράξενους θορύβους και κουνιόταν μπρος-πίσω».

Εκπρόσωπος της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι είπε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα αυτό με τη μέγιστη σοβαρότητα και ότι ενημερώνεται τακτικά για τις εξελίξεις.

Η υπόθεση ερευνάται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Το πρωί συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη για να συζητηθεί το θέμα ενώ αργότερα αναμένεται να γίνει άλλη μια συνεδρίαση παρουσία υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

Συμπτώματα παρόμοια με εκείνα που παρουσίασαν ο Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια τον περασμένο Μάρτιο, αφού δηλητηριάστηκαν με νευροτοξικό παράγοντα στην πόλη Σάλσμπερι, εμφανίζει και το ζευγάρι που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη γειτονική πόλη Έισμπερι, σύμφωνα με την εφημερίδα Sun.

Οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ζευγάρι δηλητηριάστηκε από τοξίνη και παρουσιάζει πολύ παρόμοια συμπτώματα με εκείνα του Ρώσου πρώην πράκτορα και της κόρης του, ανέφερε η εφημερίδα.

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

Οι βρετανικές αστυνομικές αρχές αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με το αν έχει διαπραχθεί κάποια εγκληματική ενέργεια στην υπόθεση του ζευγαριού που βρέθηκε αναίσθητο κοντά στο Σάλσμπερι της νότιας Αγγλίας, όπου δηλητηρίαστηκε τον περασμένο Μάρτιο ο πρώην διπλός πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ.

«Σε αυτή τη φάση δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν έχει διαπραχθεί κάποιο αδίκημα» είπε ο Πολ Μιλς, ο υπαρχηγός της αστυνομίας του Γουίλτσιρ.

«Θα εξακολουθήσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους συναδέλφους μας ώστε να σημειωθεί πρόοδος στις έρευνές μας», πρόσθεσε.

Ο άνδρας είναι ηλικίας 45 ετών και η γυναίκα 44. Και οι δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και οι γιατροί εικάζουν ότι εκτέθηκαν σε κάποια άγνωστη ουσία.