Σε μια σχέση πρέπει να το θέλουν και οι δύο –και για τη Χαριλάου Τρικούπη, εδώ και καιρό, ο Γιάννης Ραγκούσης έχει προτιμήσει την αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην υπουργός, που θεωρήθηκε όχημα του κυβερνώντος κόμματος στην προσπάθεια διεμβολισμού του κεντροαριστερού ακροατηρίου, ασκεί τον τελευταίο καιρό σκληρή κριτική προς το Kίνημα Αλλαγής και την αυστηρή αντιπολιτευτική γραμμή που έχει επιλέξει. Η χθεσινή του όμως τηλεοπτική εμφάνιση (Σκάι) ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Θέτοντας, ουσιαστικά, εαυτόν εκτός του κεντροαριστερού φορέα, ο Ραγκούσης έκανε λόγο για «αντιδημοκρατικά σοκαριστική απόφαση» όσον αφορά τη στάση του φορέα στο Σκοπιανό –ειδικά από τη στιγμή που η Φώφη Γεννηματά πήγε κόντρα «στην πλειοψηφία του Πολιτικού Συμβουλίου (…) Κατήργησε το όργανο, επειδή διαφώνησε μαζί της». Τραβώντας τα πράγματα στα άκρα, επεσήμανε πως «νιώθει οργή για όσα συμβαίνουν και για αυτά ευθύνεται η ίδια η κυρία Γεννηματά», αλλά και πως η επικεφαλής δεν έχει «λευκή επιταγή», γιατί «μπορεί να είναι νικήτρια των εκλογών, αλλά την επέλεξε το 42%», πράγμα που την καθιστά «μεγάλη μειοψηφία». Με μια δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν γέφυρες για τις δύο πλευρές: «Εδώ και καιρό στο Κίνημα Αλλαγής δεν ασχολούμαστε με τον κ. Ραγκούση όπως και εκείνος δεν ασχολείται με το Κίνημα Αλλαγής», ανέφερε. «Εχει κάνει την επιλογή του και συμπεριφέρεται ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο ίδιος ο Ραγκούσης διατείνεται πως παραμένει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, βλέποντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη πίσω από τις πρόσφατες αποφάσεις της ηγεσίας της Κεντροαριστεράς. «Οταν ηγείσαι ενός κόμματος που καταγράφει μονοψήφια ποσοστά και ζητάς εκλογές όταν προηγείται η ΝΔ, τότε το κάνει για να βγει ο Μητσοτάκης», ανέφερε χαρακτηριστικά (24/7). Στο Κίνημα Αλλαγής, ωστόσο, θεωρούν πως εδώ και μήνες αποτελεί ξένο σώμα και με τις δηλώσεις του, τους επιβεβαίωσε. «Γιάννη, πότε συναντήθηκες με τον Αλέξη Τσίπρα;», αναρωτήθηκε με νόημα και σαφείς αιχμές ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Βασίλης Κεγκέρογλου.

Τη δική του φημολογούμενη συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε για ακόμη μια φορά ο Σταύρος Θεοδωράκης (Alpha). «Αν μιλάμε για συνολική κυβερνητική συνεργασία μιλάμε για τις επόμενες εκλογές. Δεν θεωρούμε δηλαδή ότι λίγο πριν από τη λήξη μιας κυβερνητικής θητείας είναι πρέπον ένα κόμμα να σκέφτεται έστω τη συμμετοχή του σε ένα κυβερνητικό σχήμα», ανέφερε, τονίζοντας ωστόσο ότι «μιλάμε για συνεργασίες για να λύσουμε κάποια προβλήματα, ακόμα και σήμερα, ακόμα και αύριο».

ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΜΕ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ. Η Φώφη Γεννηματά αποτέλεσε το τελευταίο ραντεβού του Πιερ Μοσκοβισί στην Ελλάδα –και ίσως το μακρύ σε διάρκεια. Οι δυο τους συζήτησαν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, με τη Γεννηματά να ζητεί μη περικοπή των συντάξεων, τονίζοντας πως, ενώ κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει, η συζήτηση γενικώς και αορίστως δεν είναι υπέρ των πολιτών, αλλά εξυπηρετεί κυβερνητικές ανάγκες. «Μαζί με το κλείσιμο του προγράμματος, κλείνει και ο κύκλος αυτής της κυβέρνησης», φέρεται να του είπε η Γεννηματά. Αγγιξαν, επίσης, το θέμα των ευρωεκλογών, με την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής να σχολιάζει πως οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές (PES) πρέπει πρώτα να φτιάξουν μια προοδευτική πολιτική ατζέντα και μετά να εξετάσουν τις συμμαχίες τους –κάνοντας, έτσι, έμμεση αναφορά στη σχέση του PES με τον Αλέξη Τσίπρα.