Για τις 12 Ιουλίου διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία της 32χρόνηςεφοριακού Δώρας Ζέμπερη.Η σημερινή διαδικασία ολοκληρώθηκε με την εξέταση μαρτύρων με τοδικαστήριο να επιφυλάσσεται για το εάν πρέπει να κληθεί κατά τη πρόοδοτης δίκης ο γενετιστής, πραγματογνώμoνας που είχε ορίσει ως τεχνικόσύμβουλο η οικογένεια του θύματος.

Το αίτημα υποβλήθηκε από την πολιτική αγωγή λόγω της διάστασης πουυπάρχει ανάμεσα στην πραγματογνωμοσύνη της ΕΛΑΣ και εκείνης πουδιενεργήθηκε από τον τεχνικό σύμβουλο σχετικά με την ύπαρξη DNAτρίτου, άγνωστου, προσώπου.

Στη διάρκεια της διαδικασίας εξετάστηκε η πραγματογνώμονας τηςαστυνομίας η οποία κατέθεσε ότι τα δείγματα βιολογικού υλικού στιςχαρτοπετσέτες που εντοπίστηκαν πλησίον του τόπου της δολοφονίαςανήκουν στον κατηγορούμενο.Ωστόσο τα υπόλοιπα μίγματα του υλικούποσοτικά και ποιοτικά δεν θεωρούνται αξιοποιήσιμα από τη μάρτυρα.

Και από τις δύο πραγματογνωμοσύνες εντοπίζεται γενετικό υλικό του58χρόνου κατηγορουμένου στις χαρτοπετσέτες που εντοπίστηκαν στη σκηνήτου εγκλήματος.

Από την πλευρά του, ο ιατροδικαστής που διενήργησε την νεκροψίανεκροτομή της 33χρονης αναφέρθηκε στη σφοδρότητα των χτυπημάτων πουδέχτηκε. «Είχε 14 χτυπήματα στην καρδιά και τους πνεύμονες. Ο θάνατοςτης ήταν ακαριαίος» ανέφερε.

Από την πλευρά της ο προΐστάμενος της Δώρας ΔΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ανέφερε στηνκατάθεση του στο Δικαστήριο πως οι περισσότερες υποθέσεις πουχειριζόταν η 32χρόνη ήταν απλές ενώ για κάποιες λίγες δύσκολες ήτανσυνέχεια δίπλα της και την βοηθούσε.«Θεωρώ ότι δεν υπήρχαν απειλές γιαυποθέσεις που χειριζόταν, θα μου το είχε πει» ανέφερε.