Για τις 12 Ιουλίου διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία της 32χρόνης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη. Η σημερινή διαδικασία ολοκληρώθηκε με την εξέταση μαρτύρων με το δικαστήριο να επιφυλάσσεται για το εάν πρέπει να κληθεί κατά τη πρόοδο της δίκης ο γενετιστής, πραγματογνώμoνας που είχε ορίσει ως τεχνικό σύμβουλο η οικογένεια του θύματος.

Το αίτημα υποβλήθηκε από την πολιτική αγωγή λόγω της διάστασης που υπάρχει ανάμεσα στην πραγματογνωμοσύνη της ΕΛΑΣ και εκείνης που διενεργήθηκε από τον τεχνικό σύμβουλο σχετικά με την ύπαρξη DNA τρίτου, άγνωστου, προσώπου.

Στη διάρκεια της διαδικασίας εξετάστηκε η πραγματογνώμονας της αστυνομίας η οποία κατέθεσε ότι τα δείγματα βιολογικού υλικού στις χαρτοπετσέτες που εντοπίστηκαν πλησίον του τόπου της δολοφονίας ανήκουν στον κατηγορούμενο.Ωστόσο τα υπόλοιπα μίγματα του υλικού ποσοτικά και ποιοτικά δεν θεωρούνται αξιοποιήσιμα από τη μάρτυρα.

Και από τις δύο πραγματογνωμοσύνες εντοπίζεται γενετικό υλικό του 58χρόνου κατηγορουμένου στις χαρτοπετσέτες που εντοπίστηκαν στη σκηνή του εγκλήματος.

Από την πλευρά του, ο ιατροδικαστής που διενήργησε την νεκροψία νεκροτομή της 33χρονης αναφέρθηκε στη σφοδρότητα των χτυπημάτων που δέχτηκε. «Είχε 14 χτυπήματα στην καρδιά και τους πνεύμονες. Ο θάνατος της ήταν ακαριαίος» ανέφερε.

Από την πλευρά της ο προΐστάμενος της Δώρας ΔΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ανέφερε στην κατάθεση του στο Δικαστήριο πως οι περισσότερες υποθέσεις που χειριζόταν η 32χρόνη ήταν απλές ενώ για κάποιες λίγες δύσκολες ήταν συνέχεια δίπλα της και την βοηθούσε.«Θεωρώ ότι δεν υπήρχαν απειλές για υποθέσεις που χειριζόταν, θα μου το είχε πει» ανέφερε.