Η προαναγγελθείσα καταγγελία της ΑΕΚ κατά του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και του Ολυμπιακού κατατέθηκε χθες στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ.

Στη δεκαέξι σελίδων προσφυγή της η Ενωση ζητεί επί της ουσίας την τιμωρία του παίκτη (αφού δεν υπάρχει κανένα περιθώριο επιστροφής του στην ομάδα) και της ερυθρόλευκης ΠΑΕ. Το νεότερο στοιχείο που επικαλείται η ΑΕΚ είναι ότι ο Χριστοδουλόπουλος είχε αποκτηθεί το 2016 ως δανεικός για δύο χρόνια από τη Βερόνα με οψιόν αγοράς και αυτόματη ανανέωση του συμβολαίου του για μία ακόμη σεζόν.

Κατόπιν αυτού – όπως ισχυρίζονται οι Κιτρινόμαυροι – ο παίκτης αθέτησε υπογραφή που είχε βάλει σε τριμερή συμφωνία (με εμπλεκόμενη και την ιταλική ομάδα). Αυτή η συμφωνία – σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζει η πλευρά της ΑΕΚ – είχε κοινοποιηθεί και στη FIFA, μιας και ενεργοποιήθηκε η ρήτρα αγοράς του.

Το εξώδικο

Στην Ενωση διατείνονται ακόμη ότι είχαν ενημερώσει με εξώδικο τον Ολυμπιακό ότι ο Χριστοδουλόπουλος δεν είναι – όπως αναφέρουν – ελεύθερος. Τον τελευταίο λόγο βέβαια σε αυτή την ιστορία τον διατηρεί η αθλητική Δικαιοσύνη.

Να σημειωθεί ότι και την περσινή σεζόν είχε προκύψει ένα παρεμφερές θέμα με τον Ντίντακ. Παρά την αρχική ρήξη μάλιστα η ΑΕΚ και η Εσπανιόλ είχαν καταλήξει τότε σε συμβιβαστική λύση.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται στο Κιέλτσε της Πολωνίας η προετοιμασία της Ενωσης υπό τις οδηγίες του Μαρίνου Ουζουνίδη.