«Προφάσεις εν αμαρτίαις» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, τα όσα υποστήριξε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Πάνος Καμμένος, αναφορικά με την ονομασία της πΓΔΜ, σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η όλη διαδικασία «που απώτερο στόχο δεν έχει την αντιμετώπιση των διαφορών που έχει η Ελλάδα με τα Σκόπια, αλλά το πως τα Σκόπια θα ενταχθούν στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ και από αυτή την άποψη η διαδικασία έχει ξεκινήσει με την πρόσκληση που θα λάβουν (τα Σκόπια) να συμμετάσχουν στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ».

Σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο «247» ο κ. Καραθανασόπουλος είπε ότι δεν πρέπει πίσω από τις μικροδιαφορές να συσκοτίζεται το γεγονός ότι όλα τα κόμματα -εκτός από το ΚΚΕ- έχουν ως επιδίωξη την ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης των Δυτικών Βαλκανίων στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.

Ανέφερε ακόμα ότι «όλα αυτά δεν εμποδίζουν τον κ. Καμμένο να στηρίζει την κυβερνητική πολιτική και την κυβέρνηση και να υλοποιούνται τα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα που προωθούνται το τελευταίο διάστημα και με αφορμή το τυπικό κλείσιμο του μνημονίου σε λίγες μέρες».

Για τη Μάνδρα

Με αφορμή την αυριανή επίσκεψη του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στο Θριάσιο και στη Μάνδρα, είπε ότι «εκείνο που φαίνεται είναι πως η κωλυσιεργία στην προώθηση των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας οδήγησε στα φαινόμενα των προηγούμενων ημερών».

«Φαίνεται ότι σε ζητήματα προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες αλλά και οι προτεραιότητες που μπαίνουν κάθε φορά, μεταθέτουν όλα αυτά στις καλένδες της ελληνικής πραγματικότητας» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας και αποκατάστασης των ζημιών.

Υπογράμμισε επίσης ότι το ΚΚΕ πέραν της ανάδειξης των υπευθύνων, προτείνει ο λαός της Μάνδρας και των γύρω περιοχών να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να οργανωθεί και να διεκδικήσει αυτά τα οποία πρέπει να γίνουν και ταυτόχρονα και τις αποζημιώσεις.

Απαντώντας σε παρατήρηση περί της αναγκαιότητας αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας, είπε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει βήματα σε αυτό το θέμα «στα σημεία που αφορούν την ίδρυση επιχειρήσεων, και με το τελευταίο πολυνομοσχέδιο, όταν επί της ουσίας η άδεια δίνεται πολύ σύντομα με βάση τις δηλώσεις που έχει κάνει ο επιχειρηματίας και ο έλεγχος αν τηρήθηκαν οι περιβαλλοντολογικοί όροι και μια σειρά άλλες προϋποθέσεις θα γίνει εκ των υστέρων και εφόσον λειτουργεί η επιχείρηση»

«Ενδεχόμενα να ξαναδούμε τέτοια φαινόμενα όπως αυτά που καταγράφει και η Έκθεση της Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης για τις παραβιάσεις που είχαν γίνει και τις ευθύνες τις οποίες έχουν και δημόσιες υπηρεσίες και μια σειρά αυθαίρετες μονάδες και οικοδομές που χτίστηκαν αυθαίρετα στα ρέματα στην περιοχή»

«Άρα θα πολλαπλασιαστεί το φαινόμενο με την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας που αφορά τις επιχειρήσεις και όχι την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας που αφορά τα λαϊκά προβλήματα και την επίλυσή τους» κατέληξε ο κ. Καραθανασόπουλος.