Τεσσαρακοστά γενέθλια του άλμπουμ με το οποίο ο Εντι Βαν Χάλεν έφερε την επανάσταση στο παίξιμο της ηλεκτρικής κιθάρας. Για το «Eddie Van Halen», με το οποίο έκανε το ντεμπούτο του, ο ρόκερ δοκιμάζει τρεις κιθάρες, την «Super ’78», την «’78 Eruption Relic» και την «’78 Eruption», οι οποίες κατασκευάστηκαν επί τούτου έχοντας ως μοντέλο τη θρυλική κιθάρα του με τις μαύρες και άσπρες λωρίδες, την «Eruption».

Στεκόμαστε «προσοχή», βουρκωμένοι.

«Απ’ όλες τις κιθάρες που κατασκεύασα, η μαυρόασπρη κιθάρα πάντα θα είναι η αγαπημένη μου, γιατί έκανε όλα όσα είχα ανάγκη να κάνει μια κιθάρα, πράγμα το οποίο δεν υπήρχε πριν από αυτή την κιθάρα» είπε, σε ανακοίνωσή του, ο Βαν Χάλεν.

«Τόσα άλλαξαν, χάρη σ’ αυτήν. Ηχογράφησα μ’ αυτήν το πρώτο μου άλμπουμ, και μ’ αυτήν έκανα τη πρώτη διεθνή τουρνέ μου. Ως προς τον ήχο, ο φόρος τιμής «’78 Eruption» είναι όσο κοντά στον αρχικό μου ήχο είναι ανθρωπίνως δυνατό. Είμαι απίστευτα υπερήφανος γι’ αυτόν τον φόρο τιμής» πρόσθεσε.

Η EVH Gear ανακατασκεύασε την κιθάρα – το όνομά της το πήρε από το αξέχαστο σόλο «Eruption» – μαζί με τη σωστή θήκη εποχής και όλα όσα περιείχε αυτή η θήκη. Το μοντέλο «Super ’78» βγήκε σε οκτώ κομμάτια, το «’78 Eruption Relic» σε 30 και το «’78 Eruption» σε 40.