Δέκα στρατιώτες των ενόπλων δυνάμεων του Νίγηρα σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις αγνοούνται σε επίθεση που αποδόθηκε από τις Αρχές στην τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ εναντίον στρατιωτικών θέσεων στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με τη Νιγηρία, γνωστοποίησε το βράδυ της Κυριακής το υπουργείο Αμυνας,

«Εχουμε προσωρινό απολογισμό δέκα νεκρών, τεσσάρων αγνοουμένων και τριών τραυματιών», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο συνταγματάρχης Αμπντουλ Αζίζ Τουρέ, εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας του Νίγηρα.

Η επίθεση, που διαπράχθηκε «από την Μπόκο Χαράμ» στοχοποίησε «θέσεις του στρατού» του Νίγηρα στο Μπλα Μπριν, χωριό κοντά στη λεκάνη της λίμνης Τσαντ, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Η πιο πρόσφατη επίθεση που αποδόθηκε στην Μπόκο Χαράμ στο έδαφος του Νίγηρα διαπράχθηκε στις αρχές Ιουνίου. Τρεις καμικάζι πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά σε τρία διαφορετικά σημεία της πόλης Ντίφα, πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι άνθρωποι.

Η επαρχία Ντίφα έχει μετατραπεί από τον Φεβρουάριο του 2015 σε θέατρο πολλών επιθέσεων της Μπόκο Χαράμ, οργάνωσης που έχει ορμητήριο το βορειοανατολικό τμήμα της γειτονικής Νιγηρίας.