Δεν κρίνονται μόνο τα παιχνίδια του Μουντιάλ στη διαδικασία των πέναλτι. Παρατηρώ ότι και στην Ελλάδα το ντέρμπι της αναδιάρθρωσης θέλει τον χρόνο του για να αναδείξει νικητή. Δεν έληξε άλλωστε ούτε στη χθεσινή νέα συνάντηση (που έμοιαζε με παράταση) ανάμεσα στον Γιώργο Βασιλειάδη και τους εκπροσώπους του συνεταιρισμού. «Δεν νομίζω πως υπάρχει στον ορίζοντα πιθανότητα να δεχθούμε 14 ομάδες για τη σεζόν 2019-20», επανέλαβε ο υφυπουργός Αθλητισμού. Επί της ουσίας στην κατ’ ιδίαν επαφή με τους Βαγγέλη Μπαταγιάννη (που προσφάτως εξελέγη στη θέση του προέδρου της Σούπερ Λίγκας), Μάκη Γκαγκάτση, Γιώργο Μποροβήλο, Φώτη Κωστούλα και Γιώργο Σπανό, συμφώνησαν ότι… διαφωνούν. Ο συνεταιρισμός εμφανίστηκε ανυποχώρητος στη θέση του για πρωτάθλημα 14 ομάδων, ο Βασιλειάδης αντέτεινε πως θέλει διοργάνωση 12 συλλόγων τη μεθεπόμενη περίοδο και απείλησε πως «… η συγκεκριμένη πρόταση, με συγκεκριμένη χρηματοδότηση δεν θα είναι για πάντα στο τραπέζι. Η ΕΡΤ έχει κι άλλες ανάγκες να καλύψει». Συμπέρασμα; Ετοιμαστείτε να κριθεί στα… πέναλτι η αναδιάρθρωση. Α, και μην το δένετε και κόμπο ότι θα γίνει η σέντρα του νέου πρωταθλήματος στις 25 Αυγούστου…

Σεβίνσκα

H Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία και ο πρόεδρός της Ισίδωρος Κούβελος αποχαιρέτησαν την Πολωνέζα Ιρένε Σεβίνσκα, που έφυγε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου από τη ζωή. «Η Σεβίνσκα ήταν το πρότυπο του υγιούς αθλητή!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΟΑ στο μήνυμά του για μία από τις κορυφαίες αθλήτριες όλων των εποχών.

Ελαβε μέρος σε πέντε συνεχόμενες διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, από του Μεξικού το 1964 μέχρι και εκείνους της Μόσχας το 1980, κατακτώντας 7 ολυμπιακά μετάλλια (3 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα) και 16 ευρωπαϊκά, ανοιχτού και κλειστού στίβου (9 χρυσά, 3 ασημένια και 4 χάλκινα). Η Σεβίνσκα από το 1965 μέχρι το 1979 έσπασε 6 παγκόσμια ρεκόρ και ήταν η μοναδική αθλήτρια (ή αθλητής) που κατείχε παγκόσμιο ρεκόρ σε τρία αγωνίσματα: 100, 200 και 400 μέτρα!

Ζήτησε να μάθει ελληνικά

Ο Βλαντιμίρ Ματιάσεβιτς ανακοινώθηκε χθες και επίσημα από την ΑΕΚ, πιάνοντας αμέσως δουλειά ως αθλητικός διευθυντής. Μάλιστα, ο σέρβος πρώην ποδοσφαιριστής της Ενωσης είχε πολύωρη συνάντηση και με τον Νίκο Λυμπερόπουλο για όλα τα μεταγραφικά ζητήματα που απασχολούν την ομάδα. Αυτό, πάντως, που έκανε εντύπωση σε όλους ήταν ότι το πρώτο πράγμα που ζήτησε ο Ματιάσεβιτς ήταν να μάθει ελληνικά! Αρχίζοντας αμέσως μαθήματα για την καλύτερη κατανόηση της ελληνικής γλώσσας και την αμεσότερη επαφή με όλα τα στελέχη του Δικεφάλου. Απορία: το 1999 που αγωνίστηκε στην ΑΕΚ δεν έμαθε τη γλώσσα μας ή την ξέχασε ύστερα από τόσα χρόνια;

Κοιτά ξανά την Ιβηρική

Ετοιμάζει βαλίτσες ο Ανδρέας Σάμαρης από τη Λισαβόνα και το περιβάλλον του θεωρεί πολύ πιθανό η μετακόμιση του έλληνα διεθνούς μέσου να μην είναι για τόσο μακριά. Η Ιβηρική Χερσόνησος θα παραμείνει ως βάση του, απλώς θα μετακομίσει στην Ισπανία. Ηδη, αρκετοί άνθρωποι λένε καλές κουβέντες για εκείνον σε ομάδες της Πριμέρα. Ανάμεσά τους ο Μίτσελ, ο οποίος είχε πάντα ιδιαίτερα θετική άποψη για τον άλλοτε άσο του Ολυμπιακού, που αισίως έφτασε στα 29 του χρόνια. Ενδιαφέρον για τον Σάμαρη φαίνεται πως υπάρχει και από την Αγγλία, αλλά μου λένε ότι ο ίδιος προτιμά την προοπτική της Ισπανίας για πολλούς και διάφορους (ποδοσφαιρικούς) λόγους.