Ο Παναθηναϊκός θα έχει σήμερα την ανεπίσημη «πρώτη» της νέας χρονιάς, μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας για την επόμενη μέρα. Το πρώτο γκρουπ των ποδοσφαιριστών θα βρεθεί στο Κορωπί για τις εργομετρικές εξετάσεις, θα ακολουθήσει αύριο το δεύτερο και την Τετάρτη αναμένεται η επίσημη έναρξη της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού.

Ο Γιώργος Δώνης αναμένει σήμερα το τελικό OK για την υπογραφή του συμβολαίου του με τους Πράσινους, ένα συμβόλαιο που το έχει στο… mail του με τους αναλυτικούς όρους και περιμένει την ειδοποίηση προκειμένου να υπογράψει και να ανακοινωθεί και επίσημα από την ΠΑΕ.

Ο Δώνης μετά την απόκτηση του Κάτσε ρίχνει το βάρος στις υπόλοιπες μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού. Οι Πράσινοι έχουν ως προτεραιότητα την απόκτηση ενός έμπειρου επιθετικού άνω των 23 ετών και εκεί θα επικεντρωθούν, αλλά δεν πρόκειται να βιαστούν για τη συγκεκριμένη κίνηση. Ωστόσο δεν θα μείνουν σε έναν επιθετικό.

Ο έλληνας προπονητής έχει ξεχωρίσει κάποιες περιπτώσεις νεαρών ποδοσφαιριστών, με τον Στέφανο Ρεγκάκο να είναι εκείνος που κάνει περισσότερο «κλικ». Ο 19χρονος επιθετικός είναι ελεύθερος, αφού το συμβόλαιό του με τη Λωζάννη ολοκληρώθηκε, έχει προταθεί εδώ και έναν μήνα στον Παναθηναϊκό και ο Νίκος Νταμπίζας είναι θετικός στην απόκτησή του, όπως φαίνεται να είναι και ο Γιώργος Δώνης. Πρόκειται για μια περίπτωση προσιτή για τον Παναθηναϊκό, αφού ο Ρεγκάκος είναι ελεύθερος και παράλληλα είναι κάτω των 23 ετών και ως γνωστόν οι Πράσινοι μπορούν να κάνουν απεριόριστες μεταγραφές Ελλήνων σε αυτή την ηλικία.

Ο Ρεγκάκος σημείωσε 8 γκολ σε 23 συμμετοχές με τη δεύτερη ομάδα της Λωζάννης τη σεζόν που πέρασε. Μάλιστα, μέσα στην εβδομάδα, ίσως και αύριο, θα γίνει επαφή του Νταμπίζα με τον ατζέντη του παίκτη προκειμένου να βολιδοσκοπήσει ο Παναθηναϊκός τις προθέσεις του.

Κρίσιμη εβδομάδα

Καθοριστική θα είναι η εβδομάδα που ξεκίνησε για τον Παναθηναϊκό. Ο γιος του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, Πιτ, βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και το αργότερο μέχρι αύριο αναμένεται και ο πατέρας του. Η κρίσιμη μέρα είναι φυσικά η Παρασκευή 6 Ιουλίου, ημέρα που πρέπει η Pan Asia να βάλει τα χρήματα στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και να πάρει την ΠΑΕ.

Συνάντηση Athens Alive – κυβέρνησης

Πέμπτη ή Παρασκευή αναμένεται και η συνάντηση των εκπροσώπων του Athens Alive με στελέχη της κυβέρνησης για τις κρίσιμες συζητήσεις, που αν έχουν θετική κατάληξη ίσως υπάρξουν εξελίξεις και με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Στο ραντεβού αναμένεται να είναι και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.