Εν συντομία: ένας σαν τον Πάμπλο Ορμπάιθ, που εκείνη τη μαγική σεζόν 2011-12 υπέγραψε φαρδιά-πλατιά μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες αγωνιστικές «όψεις» του Ολυμπιακού. Ή ακόμη σαν τον Ανδρέα Σάμαρη, ο οποίος δύο χρόνια μετά τις οδηγίες του Μίτσελ έκανε απίστευτα πράγματα σε σημείο μεταγραφής επιπέδου 10 εκατ. ευρώ σε ένα κλαμπ όπως η Μπενφίκα. Ενας αμυντικός χαφ που θα είναι συνεπής στον ανασταλτικό τομέα, αλλά που κυρίως θα λειτουργεί σαν play maker από την πίσω «ζώνη». Που θα παίρνει την πρώτη μπάλα και θα δημιουργεί με την ομάδα μπροστά του.

Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγραφεί το 6άρι που ψάχνει αυτόν τον καιρό ο Ολυμπιακός στη μεταγραφική αγορά. Οι Ερυθρόλευκοι όσο ο καιρός περνά τόσο και προσθέτουν κομμάτια στο παζλ της νέας περιόδου, έχοντας ήδη σχηματίσει το ρόστερ τους σε επίπεδο 50%-60%. Εξυπνα, μεθοδικά και κυρίως με έναν προπονητή ο οποίος συμμετέχει ενεργά σε αυτό το ενδιαφέρον team building της επανεκκίνησης. Εχει αυτή τη στιγμή ο Πέδρο Μαρτίνς στους κεντρικούς του χαφ, τον Αλεξί Ρομαό και τον Μαντί Καμαρά, δύο ποδοσφαιριστές που τα βασικά χαρακτηριστικά τους παραπέμπουν περισσότερο σε παιχνίδι physical. Θέλουν λοιπόν ο επόμενος κρίκος της αλυσίδας να διαθέτει χαρακτηριστικά συμπληρωματικά, και αυτός είναι ένας απλός «οδηγός» αναζήτησης.

Ο υποψήφιος

Στη Βραζιλία χθες το κορυφαίο δίκτυο Fox έβαλε στο τραπέζι το όνομα του Γουίλιαν Αράο. Του 25χρονου κεντρικού χαφ της Φλαμένγκο για τον οποίον «ο Ολυμπιακός ετοιμάζει πρόταση» σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Λουτσιάνο Καλχέιρος. Ο Γουίλιαν είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα της «αναζήτησης». Ενας χαφ που ξεχειλίζει από ποιότητα. Δεν υποστηρίζει κανείς προφανώς ότι πρόκειται για το σωστό όνομα, για τον ποδοσφαιριστή δηλαδή που οι Πειραιώτες θα επιλέξουν τελικώς. Μπορεί να πρόκειται απλώς για μία ακόμη πρόταση προς εξέταση. Παραπέμπει όμως η υπόθεσή του σε αυτό που ο Ολυμπιακός ψάχνει. Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν στο επόμενο κομμάτι της προετοιμασίας τους αυτό που θα εξελιχθεί στο Βέλγιο να είναι ακόμη πιο κοντά στην τελική μορφή αυτού που αναζητούν.

Συμπληρωματικά χαρακτηριστικά

Αυτή τη στιγμή ο Πέδρο Μαρτίνς έχει στους κεντρικούς χαφ τον Αλεξί Ρομαό και τον Μαντί Καμαρά, τα βασικά χαρακτηριστικά των οποίων παραπέμπουν περισσότερο σε παιχνίδι physical. Επομένως αναζητεί κάποιον με συμπληρωματικά χαρακτηριστικά.