Το Φεστιβάλ «Ατλας – Ανοιγμα στην πόλη» του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, συνεχίζει το πρόγραμμά του κι αυτήν την εβδομάδα. Ετσι, αύριο Τρίτη 3 και την Πέμπτη 5 Ιουλίου θα πραγματοποιήσει την δράση «ΠΟΛΥ-ΑΝΘΡΩΠΟΙ» που βάζει στο επίκεντρό της στο προσφυγικό (Ώρα έναρξης 19.00 / σημείο συνάντησης το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά).

Πρόκειται για μια δράση η οποία φιλοξενείται σε 10 διαφορετικές βιτρίνες εμπορικών καταστημάτων της πόλης του Πειραιά και η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών και τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά.

Ελληνες και μετανάστες, ενώνουν τις δυνάμεις τους και «εκτίθενται» σε 10 διαφορετικές βιτρίνες εμπορικών καταστημάτων της πόλης του Πειραιά, αναπαριστώντας σκηνές που «ξεχειλίζουν» από ζωή.

Οι βιτρίνες είναι ο τόπος δράσης, μια άλλη θεατρική σκηνή η οποία φιλοξενεί ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας. Η συνάντησή τους έχει θέμα τη μητρότητα, την παράδοση, το φόβο, τη φιλία, τον έρωτα, τη ζωή, την εμπιστοσύνη, το φανατισμό, τα όνειρα και μας υπενθυμίζει εκείνες τις στιγμές που το «πολύ» δεν περιγράφει ποσότητα αλλά οικουμενικότητα.

Η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι της Μιχαηλίας Μουσάκου ενώ η εικαστική της Εύας Μπόλου.

Οι ηθοποιοί που θα μπουν στις Βιτρίνες είναι οι Βασιλική Βλαχούλη, Ελένη Βρακά, Δάφνη Γεμελιάρη, Μαγδαλένα Κεραμάρη, Ζέτα Λιάλιου, Δανάη Μπερή, Γεωργία Μαυροειδοπούλου, Ελένη Σταυροπούλου, Δημήτρης Τσικούρας και Αποστόλης Ψαρρός.

Αναλυτικά οι βιτρίνες: Πιττάκης, Βασ. Γεωργίου Α’ 15, Ανδριανόπουλος, Ηρ. Πολυτεχνείου 41 /Super Dry, Οδυσσέα Ανδρούτσου 174 / Uno, Μπουμπουλίνας 31-33 & Καραΐσκου /X Chic, Μπουμπουλίνας 35 /Incontri, Γρ. Λαμπράκη 111 /Works, Σωτήρος Διός 31 / Hondos, Τσαμαδού 17 / Πολιτάκης, Τσαμαδού 29 (ακολουθεί σχεδιάγραμμα περιπάτου).