Αυτό το Μουντιάλ δεν είναι πλέον ούτε του Μέσι, ούτε του Ρονάλντο, αλλά προτού κάτσει κάπου η μπίλια, θα έχει γίνει εκείνο του ΛεΜπρον Τζέιμς!

Κάθε τέσσερα χρόνια τέτοια εποχή, που γίνεται χαμός στο ποδοσφαιρικό ίσωμα, μεσούσης της αγωνίας για την κατάληξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας του κόσμου φροντίζει επιμελώς και ανελλιπώς να κλέβει την παράσταση!

Το διέπραξε για πρώτη φορά στις 8 Ιουλίου του 2010 όταν εν αναμονή του τελικού Ισπανία – Oλλανδία (στο ημίχρονο του οποίου παρεμπιπτόντως ανακοινώθηκε η μεταγραφή του Βασίλη Σπανούλη από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό) βγήκε στην τηλεοπτική εκπομπή του ESPN, που τιτλοφορούνταν κιόλας «Τhe decision» και ανακοίνωσε την απόφασή του να πάρει τα ταλέντα του από το Κλίβελαντ και να τα κουβαλήσει στο South beach του Μαϊάμι.

To επανέλαβε στις 10 Ιουλίου του 2014, όταν πριν από τον τελικό Γερμανία – Αργεντινή δημοσιοποίησε μέσω της ιστοσελίδας του περιοδικού «Sports Illustrated» την επιστροφή του στη γενέτειρά του, στο Οχάιο, που, όπως είχε πει τότε, είναι το καλύτερο μέρος για να μεγαλώσουν τα παιδιά του.

Ευτελή ποσά

Η τρίτη και φαρμακερή (καθότι το νέο συμβόλαιο πιθανότατα θα είναι το έσχατο της καριέρας του) «decision» αναμένεται με ανυπομονησία και αγωνία αύριο, 3 Ιουλίου. Χθες έγινε γνωστό το πότε θα ανακοινώσει την επιλογή του, αλλά αγνοούνται το πού θα παίξει και το Μέσο στο οποίο θα το… μαρτυρήσει!

Ενα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή, αμέσως μόλις άνοιξε η αγορά της free agency και οι ομάδες απέκτησαν το δικαίωμα να διαπραγματευθούν με τους παίκτες, ο τζένεραλ μάνατζερ των Καβαλίερς Κόμπι Αλτμαν επικοινώνησε με τον ατζέντη του Τζέιμς, Ριτς Πολ, για να τον ενημερώσει ότι η ομάδα επιθυμεί τη συνέχιση της συνεργασίας τους, έναντι του… ευτελούς ποσού των 205.000.000 δολαρίων για την επόμενη πενταετία!

Ο ΛεΜπρον έχει δηλώσει ότι θα προβεί στο λεγόμενο opt-out και πλέον σέρνει τον αγωνιώδη χορό των μνηστήρων, χωρίς να αποκλείεται πάντως να παραμείνει στο Κλίβελαντ, από το οποίο σε μια τέτοια περίπτωση (με τη νέα αύξηση του Salary Cap και τον υφιστάμενο φόρο πολυτελείας) θα εισπράξει τα περισσότερα χρήματα, αλλιώς η μέγιστη αμοιβή του μπορεί να φτάσει τα 152.000.000 δολάρια για τέσσερα χρόνια.

Βουτιές

Προς το παρόν ο 34χρονος φόργουορντ τηρεί σιγήν ιχθύος και περί άλλα τυρβάζει. Προχθές ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Ιnstagram ένα βίντεο στο οποία μιμούμενος τον… Γκρεγκ Λουγκάνις εμφανίζεται να αποτολμά μια κατάδυση από ύψος δέκα μέτρων, μάλιστα δεν παρέλειψε να δημοσιεύσει και το εξής σκωπτικό σχόλιο: «Ολοι με ρωτούν εάν όντως πήδηξα στο story που ανάρτησα νωρίτερα, οπότε… ορίστε! Οσοι με μισούν θα πουν ότι είναι ψεύτικο το video. ΥΓ.: Συγχωρήστε τη γλώσσα μου, αλλά παραμένει μαύρη υπεροχή»!

Ο ΛεΜπρον έκανε τις βουτιές του στο νησί Ανγκουίλα της Καραϊβικής Θάλασσας, απ’ όπου έφυγε το Σάββατο και λίγο αργότερα εθεάθη να προσγειώνεται στο Λος Αντζελες. Αμέσως άρχισαν να οργιάζουν τα σενάρια για την πιθανή μεταγραφή του στους Λέικερς, ωστόσο στην ίδια περιοχή ο Τζέιμς έχει και μια εξοχική έπαυλη.

Την ίδια στιγμή οι Σίξερς έκλεισαν ραντεβού με τον ατζέντη του, ενώ ως υποψήφιοι παίζουν και οι Ρόκετς, οι οποίοι όμως δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τις προσφορές των άλλων ομάδων.