Χιλιάδες πολίτες της κεντρικής Ινδίας, βγήκαν στους δρόμους αυτή την εβδομάδα ζητώντας τη θανατική ποινή για τους δράστες του βιασμού μιας επτάχρονης, την οποία παρέσυραν από το σχολείο της την ώρα που περίμενε τους γονείς της να την πάρουν.

Δύο άνδρες συνελήφθησαν ως ύποπτοι για το έγκλημα στην πόλη Μαντσαούρ, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ το θύμα νοσηλεύεται και βρίσκεται σε στάδιο ανάρρωσης, ανακοίνωσαν γιατροί.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι εισήγαγε την θανατική ποινή για τον βιασμό κοριτσιών κάτω των 12 ετών και αυστηροποίησε την ποινή για τους δράστες τα θύματα των οποίων είναι κάτω των 16 μετά τους βιασμούς μιας οκτάχρονης και μιας νεαρής γυναίκας σε δύο κρατίδια όπου κυβερνά το κόμμα του νωρίτερα μέσα στο χρόνο.

Το 2016 καταγράφηκαν 40.000 βιασμοί στην Ινδία και τα θύματα, στο 40% των περιπτώσεων αυτών, ήταν παιδιά. Καθημερινά οι εφημερίδες δημοσιεύουν νέα περιστατικά σεξουαλικής βίας εις βάρος γυναικών.

Στο Μαντσαούρ, το επτάχρονο κορίτσι περίμενε να περάσουν να την πάρουν οι γονείς της από το σχολείο, οι οποίοι είχαν καθυστερήσει, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Υλικό από τις κάμερες ασφαλείας γειτονικών καταστημάτων την δείχνει να απομακρύνεται μαζί με έναν από τους κατηγορούμενους.

Αργότερα η αστυνομία βρήκε το κορίτσι αναίσθητο πίσω από θάμνους της περιοχής, είπε ο Μανόζ Σιχ, ο αστυνομικός διευθυντής της περιοχής Μαντσαούρ και πρόσθεσε ότι οι δύο άνδρες κρατούνται.

«Η έρευνά μας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Περιμένουμε τους γιατρούς να μας επιτρέψουν να μιλήσουμε στο θύμα. Θέλουμε απλώς να επιβεβαιώσουμε μερικά πράγματα μαζί της και στη συνέχεια να καταθέσουμε στο δικαστήριο την τελική μας έκθεση».

Ο ίδιος είπε ότι χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε περίπου οκτώ πόλεις της περιοχής πολλοί από αυτούς ζητώντας την επιβολή της εσχάτης των ποινών στους κατηγορούμενους.