Από τις πιο ουσιαστικές κινήσεις του καλοκαιριού, που γίνονται κατανοητές στη διαδρομή και όχι στην αφετηρία. Ενας από τους ελάχιστους φετινούς μεταγραφικούς στόχους του Ολυμπιακού, που πλάι στο όνομα υπήρχε το «πρέπει». Η θερμότερη εισήγηση του τμήματος σκάουτινγκ, που τον παρακολουθούσε με συνέπεια εδώ και μήνες, η επιθυμία του προπονητή, αλλά κυρίως η μεγάλη ιδέα για τη δημιουργία του νέου ελληνικού κορμού του ρόστερ, που θα αποτελέσει το σήμα κατατεθέν των επόμενων χρόνων. Κομμάτι αυτού του σχεδίου είναι ο Γιάννης Μασούρας, ο οποίος μόλις έπιασε Λιμάνι. Ο 22χρονος δεξιός μπακ από χθες και για τα επόμενα πέντε χρόνια θα φοράει τα ερυθρόλευκα!

Πενταετές το συμβόλαιο που υπέγραψε το βράδυ της Τετάρτης και έχει και αυτό τη σημασία του. Το βάθος χρόνου της συμφωνίας: δείγμα της οπτικής αλλά και της προοπτικής αυτής της προσθήκης στο ρόστερ. Ενας νέος έλληνας ποδοσφαιριστής που μοιάζει να διαθέτει όλο το πακέτο για το βήμα παραπάνω, που μπορεί σταδιακά να εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή της επόμενης εποχής. Δεν θα αργήσει να εναρμονιστεί με τους νέους συμπαίκτες του. Σήμερα κιόλας ξεκινά το ταξίδι στο Ζέεφελντ. Απευθείας λοιπόν στα βαθιά.

Επεται συνέχεια

Ο Γιάννης Μασούρας (1,81 μ.) γεννήθηκε στις 24 Αυγούστου 1996 στην Πάτρα. Εκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ακαδημία της Παναχαϊκής, όπου το καλοκαίρι του 2013 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Υστερα από δύο γεμάτες σεζόν με τους Κοκκινόμαυρους, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ΑΕΛ. Την πρώτη χρονιά του εκεί πραγματοποίησε 14 συμμετοχές στη Football League. Την επόμενη χρονιά έκανε το ντεμπούτο του στη Σούπερ Λίγκα κόντρα στον Παναθηναϊκό στις 30 Απριλίου 2017. Πέρυσι ο νεαρός μπακ είχε 23 συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία, ενώ αγωνίστηκε και σε 7 ματς του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου πέτυχε και 3 γκολ! Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΕΛ, το κόστος της μεταγραφής είναι ακριβώς 1 εκατ. ευρώ! Με βάση την επίσημη καταμέτρηση, ο Μασούρας είναι ο 5ος έλληνας ποδοσφαιριστής που προστίθεται στο νέο ρόστερ του Ολυμπιακού μετά τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, τον Ανδρέα Γιαννιώτη, τον Δημήτρη Μάνο, τον Κώστα Τσιμίκα και τον Ανδρέα Μπουχαλάκη. Ερχονται κι άλλοι.

Στο Ζέεφελντ ο Μασούρας θα γίνει ο 17ος Ελληνας της ερυθρόλευκης προετοιμασίας. Αύριο το απόγευμα (18.00) ο Ολυμπιακός θα πραγματοποιήσει εκεί το πρώτο φιλικό παιχνίδι της σεζόν κόντρα στην αυστριακή Βάτενς. Ενα ματς προφανώς προπονητικού χαρακτήρα, που θα δώσει την ευκαιρία σε μπόλικους νέους ποδοσφαιριστές να κάνουν το ανεπίσημο ντεμπούτο τους, και βέβαια σε εμάς να πάρουμε μια πρώτη γεύση από εκείνους που ώς τώρα δεν έχουμε δει σε δράση.

Πάνω από 10.000 τα διαρκείας

Ιούνιος ακόμη, και ο Ολυμπιακός ξεπέρασε τα 10.000 εισιτήρια διαρκείας. Το ερυθρόλευκο κοινό στηρίζει εμπράκτως το εγχείρημα «επανεκκίνησης» στο Λιμάνι και όλα δείχνουν ότι και φέτος πάμε για γεμάτο Καραϊσκάκη από το καλοκαίρι!