Δεν είναι πρώτη φορά άλλωστε που η Λαίδη Κόλιν Κάμπελ ασχολείται με τη βασιλική οικογένεια. Εχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τον τύπο με δηλώσεις της, σχετικά με τις διατροφικές διαταραχές της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Τώρα στο στόχαστρο βρέθηκε η βασίλισσα Ελισάβετ.

Προκάλεσε αναστάτωση με τις αποκαλύψεις για την ερωτική ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ στο βιβλίο που έγραψε, με τίτλο «Ο γάμος της βασίλισσας Ελισάβετ». Μετά από τη συμμετοχή της στο τηλεοπτικό ριάλιτι «I’m a Celebrity», έγραψε το βιβλίο, «άνοιξε» την πόρτα του παλατιού και μπήκε στα άδυτα της κρεβατοκάμαρας της βασίλισσας και του πρίγκιπα Φίλιππου.

Οι σχετικές αποκαλύψεις χαρακτηρίστηκαν από πολλούς κατασκευασμένες και απαράδεκτες. Ο πρώην μπάτλερ της βασιλικής οικογένειας, Πολ Μπάρελ ήταν ανάμεσα σε αυτούς και μάλιστα δήλωσε στη Mirror: «Ο καθένας μπορεί να πει αυτούς τους ισχυρισμούς. Μπορείς να είσαι αληθινός, αξιόπιστος μάρτυρας της ιστορίας, μόνο αν είσαι εκεί. Η κυρία Κόλιν Κάμπελ δεν ήταν ποτέ παρούσα σε κανένα από αυτά τα περιστατικά. Γράφει για τη βασίλισσά μας, την Αρχηγό της Εκκλησίας μας, χωρίς να τη γνωρίζει. Γράφει για κάποιον με τον οποίο δεν είναι εξοικειωμένη. Ήμουν δίπλα της κι έζησα μαζί για 11 χρόνια και μπορώ να σας πω ποια είναι η βασίλισσα. Είναι μια καλή, ευγενική χριστιανή κυρία και δε θα έπρεπε να γράφονται τέτοια πράγματα γι’ αυτήν. Εχει κερδίσει το σεβασμό μας ως έθνος».

Στο βιβλίο της η Λαίδη Κόλιν Κάμπελ κάνει λόγο ακόμη και για την πρώτη νύχτα του γάμου της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φίλιππου αφήνοντας αρκετά υπονοούμενα να πλανώνται στον αέρα. Αναφέρει μάλιστα, πως πρόκειται για μια νύχτα που σίγουρα θα θυμάται όλο το παλάτι, αφού ακόμη και οι σερβιτόροι το συζητούσαν.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος χαρακτηρίζεται στο βιβλίο για την αδυναμία του στις γυναίκες, τονίζοντας ταυτόχρονα πως δεν απάτησε ποτέ του τη βασίλισσα Ελισάβετ.
«Από την παιδική ηλικία μέχρι σήμερα, περιβάλλεται από ελκυστικές και όμορφες γυναίκες. Είναι ανυπόμονος, είναι αξιωματικός του ναυτικού.» έγραψε στο γεμάτο εκπλήξεις βιβλίο της. Η αδυναμία του αυτή είχε γίνει αφορμή για να ξεκινήσει ένα αστείο από την πλευρά της βασίλισσας Μαργαρίτας προς την αδερφή της, σχετικά με μια παράνομη σχέση του Φίλιππου.

Συνέχισε λέγοντας: «Λατρεύει τη συντροφιά όμορφων γυναικών. Του αρέσει πολύ να φλερτάρει. Δε ξέρω κανένα όμορφο κορίτσι που να μην έχει φλερτάρει. Φλέρταρε και με μένα στο παρελθόν. Ποτέ δεν είπε κάτι που να σε φέρει σε δύσκολη θέση. Μπορεί να πει: “Είσαι πολύ όμορφη απόψε”, αλλά φλερτάρει. Τη βασίλισσα δεν την ένοιαζε καθόλου. Του είχε δώσει την άδειά της να έχει Cavalier Servente – όπου μπορείς να κάνεις φιλίες με το αντίθετο φύλο. Για τον πρίγκιπα Φίλιππο ήταν τα παιχνίδια του.»