Στην παραλία των Αγίων Αποστόλων υψώθηκε την Παρασκευή η πρώτη από τις συνολικά δώδεκα γαλάζιες σημαίες που κατά το φετινό καλοκαίρι θα κυματίζουν σε παραλίες του δήμου Χανίων.

Η συγκεκριμένη παραλία είχε υποστεί σοβαρές ζημιές κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων του χειμώνα, που όπως δήλωσε κατά την τελετή ανάρτησης της γαλάζιας σημαίας η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Γεωργία Σαρικάκη, αποκαταστάθηκαν άμεσα.

«Έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε η κατάσταση των παραλιών να είναι πολύ καλή και να τις απολαμβάνουν τόσο οι επισκέπτες όσο και οι συνδημότες μας», τόνισε μεταξύ άλλων η κ Σαρικάκη υπενθυμίζοντας ότι στην παραλία των Αγίων Αποστόλων έχει τοποθετηθεί και ειδική ράμπα που βοηθά άτομα με κινητικά προβλήματα να προσεγγίζουν τη θάλασσα.

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ελπίδα Τσιτσιρίδη, αναφέρθηκε στη βαρύτητα, που έχει ο θεσμός της γαλάζιας σημαίας στην ψυχολογία και κατ΄ επέκταση στις επιλογές των επισκεπτών αλλά και των ντόπιων, οι οποίοι δείχνουν όπως τόνισε, σαφή προτίμηση σε παραλίες, που έχουν πιστοποιηθεί τόσο για την ποιότητα των νερών τους όσο και για τις παροχές τους.

«Στη συγκεκριμένη παραλία έχουμε δώσει έμφαση και στις υπηρεσίες, που παρέχουμε στα ‘Ατομα με Αναπηρία, ενώ η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί, προκειμένου να βραβευτούν με γαλάζια σημαία και άλλες παραλίες του δήμου μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στον δήμο Χανίων, με παραλιακό μέτωπο μήκους περίπου 60 χιλιομέτρων, βραβεύτηκαν με γαλάζια σημαία οι παραλίες: Σταλός, ‘Αγιοι Απόστολοι 1, ‘Αγιοι Απόστολοι 2, Χρυσή Ακτή, Αγία Μαρίνα 1, Αγία Μαρίνα 2, Καλαμάκι, Μαράθι, Σταυρός, ‘Αγιος Ονούφριος, Καλαθάς και Νέα Χώρα