Πρόσκληση προς τον ιδιωτικό τομέα «να αξιοποιήσει τις νέες επενδυτικές ευκαιρίες στον ελληνικό τουρισμό, σε αυτή τη δυναμική περίοδο ανάπτυξης του», απηύθυνε η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, από το βήμα του 8ου Ετήσιου Συνεδρίου της Capital Link με θέμα «Τουρισμός Παράγοντας Ανάπτυξης».

Το υπουργείο Τουρισμού, ανέφερε η κυρία Κουντουρά, με συγκροτημένη εθνική τουριστική πολιτική, προχώρησε στο μεγαλύτερο τουριστικό άνοιγμα της Ελλάδας διεθνώς που επιχειρήθηκε ποτέ. Με συγκεκριμένο σχέδιο και με στρατηγικές συνεργασίες και κινήσεις στο εξωτερικό, επιδίωξε και εξασφάλισε την αλματώδη ανάπτυξη του τουρισμού που αποτυπώθηκε τα τρία τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε «στην αύξηση κατά 25% της τουριστικής κίνησης, στα συνεχή ετήσια ρεκόρ διεθνών αφίξεων, εσόδων και επενδύσεων και στην σημαντική ενίσχυση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, καθώς και των νέων θέσεων εργασίας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην πορεία της ελληνικής οικονομίας προς την ανάπτυξη».

Το 2018, τόνισε η κυρία Κουντουρά, η Ελλάδα παρουσιάζει εκρηκτική άνοδο του τουρισμού, με διψήφια μέχρι στιγμής αύξηση σε όλα τα τουριστικά μεγέθη, και κεφαλαιοποιεί τα αποτελέσματα της τουριστικής πολιτικής σε ορίζοντα τετραετίας.

Η υπουργός Τουρισμού παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες για την επόμενη διετία, στο πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού σχεδίου της κυβέρνησης για τη χώρα, ανέφερε ότι περιλαμβάνει δράσεις για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, την άμεση αύξηση της διαθεσιμότητας των κλινών και τη διαρκή βελτίωση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος και των παρεχομένων υπηρεσιών. Πρόκειται, πρόσθεσε, για ένα νέο πλαίσιο εξειδίκευσης του τουριστικού τομέα στα θεματικά τουριστικά προϊόντα και τις υπηρεσίες, με επιπλέον κίνητρα για επενδύσεις, προγράμματα κατάρτισης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Επίσης, αναφέρθηκε στα ειδικά προγράμματα για «Τουριστικές Επιχειρήσεις Ανοικτές 365 ημέρες το χρόνο» και την εξεταζόμενη εφαρμογή ειδικών τουριστικών ζωνών για τουριστική ανάπτυξη όλο το χρόνο.

Σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, ανέφερε η κυρία Κουντουρά, σχεδιάζεται ένα ακόμη πιο ανταγωνιστικό πλαίσιο για την ενθάρρυνση των επενδύσεων σε νέα ξενοδοχειακά συγκροτήματα υψηλών κατηγοριών, σε δίκτυα μαρινών μεγάλου και μεσαίου μεγέθους και στην ανάπτυξη νέων λιμανιών -προορισμών κρουαζιέρας. Επίσης, στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται οι επενδύσεις ιατρικού και ιαματικού τουρισμού, όπως και η δημιουργία θεματικών πάρκων και τουριστικών χωριών από το ελληνικό κράτος σε ολόκληρη την Ελλάδα για τη διαμονή Ευρωπαίων πολιτών πλέον των έξι μηνών.

«Καλούμε τον ιδιωτικό τομέα και τις τοπικές κοινωνίες σε ακόμη πιο στενή συνεργασία, για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ακόμη μεγαλύτερες ευκαιρίες στην ανάπτυξη προς όφελος όλων. Σας προσκαλώ να διερευνήσετε αυτές τις νέες ευκαιρίες στην Ελλάδα, που σας προσφέρουμε στον τουριστικό τομέα και που αποτελεί σήμερα μία πολύ ελκυστική πρόταση για επενδύσεις στη Μεσόγειο και την Ευρώπη», τόνισε η κυρία Κουντουρά.