Αυτό που φοβόταν η Μίλαν τελικά συνέβη. Η UEFA την τιμώρησε με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για την επόμενη περίοδο επειδή δεν συμμορφώθηκε με τους κανόνες του Financial Fair Play.

Η ιταλική ομάδα είχε τεθεί από πέρυσι υπό έρευνα, καθώς οι κινέζοι ιδιοκτήτες είχαν δαπανήσει περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ για μεταγραφές, χωρίς όμως να εμφανίζουν και ανάλογα έσοδα. Παράλληλα, η συγκεκριμένη ομάδα πήρε δάνειο από αμερικανικό fund, αλλά κι αυτό είναι αμφίβολο αν θα είναι σε θέση να το καλύψει. Η Μίλαν είχε εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Γιουρόπα Λιγκ, τη θέση της πλέον στην Ευρώπη θα πάρει η Φιορεντίνα, ενώ ωφελημένη είναι και η Αταλάντα που θα αγωνιστεί απευθείας στους ομίλους.

Δεν ξεχνούν τον Παύλο

O Παναθηναϊκός ήταν, είναι και θα είναι για πάντα ένα από τα εκλεκτότερα μέλη της Ευρωλίγκας και η καλύτερη απόδειξη είναι το σπουδαίο τουρνουά που έχει στα σκαριά για το φθινόπωρο, όπου θα φιλοξενήσει στο ΟΑΚΑ κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης. Ενα τουρνουά, αξίζει να το σημειώσω, που θα είναι στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Αλλαγή στο τεχνικό τιμ της ΑΕΚ

Μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής υπήρξε στο τεχνικό τιμ της ΑΕΚ, έπειτα από σχετική εισήγηση του Ουζουνίδη. Ο Γιάννης Κέσογλου αποχώρησε από τη θέση του γυμναστή, λύνοντας τη συνεργασία του με την Ενωση, και τη θέση του παίρνει ο Νίκος Πανουργιάς. Ετσι, από το τιμ που υπήρχε επί Μανόλο Χιμένεθ συνεχίζει στην ΑΕΚ ουσιαστικά μόνο ο Χρυσόστομος Μιχαηλίδης ως προπονητής τερματοφυλάκων. Οι υπόλοιποι, όπως αντιλαμβάνομαι, είναι επιλογές του νέου κόουτς. Ερώτηση: κάποιος με θητεία στο παρελθόν στην ΑΕΚ δεν μπορεί να εργαστεί στην πρώτη ομάδα; Ολοι πρέπει να προέρχονται από το Τριφύλλι;

Θα ζήσουν το όνειρο

Οι Παναγιώτης Γκίνης και Φοίβος Μπότος είναι μεταξύ των έξι ποδοσφαιριστών από τις Ακαδημίες της ΑΕΚ που χθες υπέγραψαν επαγγελματικό συμβόλαιο με την Ενωση. Το ίδιο συνέβη με τους Τσιβελεκίδη, Χατζηεμμανουήλ, Μπούση και Σταμούλη. Ωστόσο οι Γκίνης και Μπότος θα ενταχθούν άμεσα στην πρώτη ομάδα, δεδομένου ότι με απόφαση του Ουζουνίδη θα ακολουθήσουν την προετοιμασία της ΑΕΚ στο Κίελτε. Ο Γκίνης συμπληρώνοντας την τετράδα των γκολκίπερ και ο Μπότος ως μια επιπλέον λύση για τον άξονα.

Αντι-Ντιγκινί με νούμερο Ουάρντα

Μπορεί να επέλεξε το Νο 10 που φορούσε την περασμένη σεζόν ο Αμρ Ουάρντα, όμως ο Κλαρκ Ενσικουλού λογίζεται στο μεταγραφικό πλάνο του Ατρομήτου ως αντι-Ντιγκινί.

Τι σημαίνει αυτό; Οπως μου σφύριξαν από το Περιστέρι, ο Γιώργος Σπανός δεν έχει πει την τελευταία του λέξη στο θέμα της ενίσχυσης. Και δεν εννοώ τους αναμενόμενους δανεισμούς των Δημήτρη Χατζηισαΐα (θα ανανεώσει με τον ΠΑΟΚ και θα παραχωρηθεί εκ νέου στον Ατρόμητο) και Ευθύμη Κουλούρη (εκκρεμεί η απόκτηση σέντερ φορ από τον Δικέφαλο για να κατηφορίσει στην Αθήνα). Θα πάρει και έναν… κράχτη ο Ατρόμητος. Και ο 25χρονος Ενσικουλού πάντως (σημειωτέον, ο Κονγκολέζος με γαλλικό διαβατήριο είχε τον αριθμό «10» και στον Πλατανιά) μπορεί να βοηθήσει με την ταχύτητα και τη διεισδυτικότητά του. Για τους δανεικούς δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι. Δοκιμασμένη λύση στο Περιστέρι.

Η τρίτη και πιο ηχηρή

Μετά τον 23χρονο μέσο Χρήστο Αγρόδημο από τον Απόλλωνα Λάρισας και τον 19χρονο επιθετικό Αριστείδη Κόκκορη από τον Παναιγιάλειο, ο Παναιτωλικός ανακοίνωσε χθες την τρίτη και πιο ηχηρή μεταγραφή του κατά το τελευταίο διήμερο. Οι Αγρινιώτες απέκτησαν τον Σεμπάστιαν Ερικσον, που έκλεισε ως αρχηγός την πολυετή θητεία του στην Γκέτεμποργκ το 2018, ενώ έχει παραστάσεις και από τη Serie A με τη φανέλα της Κάλιαρι (2011-15). Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που θα φορέσει κιτρινομπλέ εμφάνιση. Η προηγούμενη ήταν με την Εθνική Σουηδίας! Επτά συμμετοχές καταγράφει στο ενεργητικό του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του (τελευταία το 2016) ο 29χρονος αμυντικός μέσος, που μπορεί να αγωνιστεί επίσης ως στόπερ και αριστερό μπακ. Κάθε μεταγραφή, ωστόσο, θυμίζω ότι κρίνεται στον καθρέφτη του αγωνιστικού χώρου.