Ο Μέσι υπέφερε τις τελευταίες ημέρες όπως ποτέ άλλοτε στην Εθνική Αργεντινής. Η αμφισβήτηση γινόταν εντονότερη όσο το κοντράστ με τα γκολ του Ρονάλντο έπαιρνε πιο σκούρο χρώμα. Ο ένας μετά τον άλλον οι παλιοί άσοι τον αμφισβητούσαν, πολλοί τον θεωρούσαν υπεύθυνο για τις επιλογές των παικτών της Εθνικής, ακόμα και για το αγωνιστικό της σύστημα. Ο Μάριο Κέμπες είπε στην πρόσφατη συνέντευξή του στην «Γκατζέτα ντελο Σπορτ» πως «εγώ και ο Μαραντόνα έχουμε κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Μέσι όχι, αυτή είναι η πραγματικότητα».

Περισσότερο τον πείραξε η κριτική που του άσκησε ο Ντιέγκο Σιμεόνε. Σε μήνυμά του στο WhatsApp ο προπονητής της Ατλέτικο και αιώνια δυνάμει ομοσπονδιακός προπονητής της Αργεντινής λέει για τον Μέσι: «Είναι πολύ καλός, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί έχει εξαιρετικούς συμπαίκτες στην Μπαρτσελόνα. Αν έπρεπε να διαλέξεις μεταξύ Μέσι και Ρονάλντο για μια κανονική ομάδα, εσύ ποιον θα διάλεγες;». Ο Μέσι απάντησε. Οχι μόνο στον Κέμπες, τον Σιμεόνε και όσους βρήκαν ευκαιρία να αδράξουν λίγη δημοσιότητα κατηγορώντας τον ακόμα και για τον ήλιο που βγαίνει από την Ανατολή. Αλλά και για την απρεπή στάση του Ρονάλντο για το περίφημο πια GOAT, τους πανηγυρισμούς μιμούμενος πως έχει μούσι τράγου και το νέο «λουκ» με το μουσάκι στο σαγόνι.

«Αυτή η νίκη είναι αφιερωμένη σε όσους δεν γεμίζουν το μυαλό τους με βλακείες», δήλωσε ο Μέσι μετά τη νίκη επί της Νιγηρίας. Τα υπόλοιπα τα είχε πει ήδη μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Απάντησε επίσης στα σχόλια πως είναι αυτός ο προπονητής της Αργεντινής, όταν ο Σαμπάολι τον ρώτησε να ρίξει στο παιχνίδι τον Αγουέρο κι αυτός συμφώνησε! Οσο η Αντονέλα λοιπόν θα του γράφει Vamos mi amor, μάλλον οι αμφισβιτίες του Μέσι, θα περιμένουν πολύ για να τον καταδικάσουν. Εκτός κι αν διαρρεύσει κι άλλο βίντεο με υποσχέσεις για τρελίτσες, οπότε εκεί το θέμα αλλάζει…