Σανδάλια Hermès σε σοκολά και εκτυφλωτικό λευκό. Τσάντες Gucci και Louis Vuitton. Ριγέ παντελόνια Fendi, τζιν σορτ με λευκά πουκάμισα, φλοράλ φούστες Chloé. Ισως κάποιος να πίστευε ότι πρόκειται για ένα fashion show με τα μεγαλύτερα brands του πλανήτη στο catwalk. Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική. Οι κυρίες και οι δεσποινίδες με τις δημιουργίες μερικών από τους σημαντικότερους σχεδιαστές στον κόσμο κάνουν συχνές εμφανίσεις σε έναν θερινό κινηματογράφο. Πρόκειται για το θερινό σινεμά Αριάν της Γλυφάδας. Εναν κινηματογράφο ο οποίος επαναλειτουργεί ύστερα από 32 χρόνια.

Το ιστορικό σινεμά Αριάν έχει συνδεθεί με τις μνήμες των μεγαλυτέρων, οι οποίοι συνήθιζαν να το επισκέπτονται φανατικά για να παρακολουθήσουν εμβληματικές ταινίες της εποχής τους. Οι νέοι άνθρωποι δείχνουν να το έχουν αγαπήσει από τις πρώτες κιόλας ημέρες λειτουργίας του. Ποιο είναι όμως ακριβώς το κοινό που συγκεντρώνεται στον ανανεωμένο, καλαίσθητο χώρο; (Δημιουργοί του οι κύριοι Γάκας και Γιαννόπουλος, οι οποίοι λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια το δημοφιλές Αθήναιον της Βασιλίσσης Σοφίας). Παρατήρησα ότι πρόκειται κυρίως για όλους αυτούς τους κατοίκους των νοτίων προαστίων, με τα ζωηρόχρωμα, ακριβά ρούχα και τα μαλλιά κομμωτηρίου. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι πιο «ψαγμένοι», οι οποίοι κατηφορίζουν από την Αθήνα στη Γλυφάδα. Ενας κινηματογράφος άρτιος αισθητικά, ο οποίος προβάλλει καλές ταινίες, είναι πάντα μια όαση πολιτισμού. Οι περισσότεροι, βέβαια, μετά την προβολή της ταινίας «καταλήγουν» στα θορυβώδη spots της Αθηναϊκής Ριβιέρας…

Στον Ναυτικό Ομιλο Ελλάδας

Οι κάτοικοι των νοτίων προαστίων, λάτρεις των σανδαλιών Hermès αλλά και της επώνυμης, με χαβανέζικες αναδρομές σαγιονάρας, εξέφραζαν έντονα παράπονα τα τελευταία εικοσιτετράωρα, συγκεντρωμένοι σε μικρά, chic καφέ. Η δυνατή βροχόπτωση δεν τους επέτρεπε να επισκεφθούν τον ανακαινισμένο κινηματογράφο για να απολαύσουν τις αγαπημένες τους ταινίες. Προχθές βράδυ, αρκετοί από αυτούς μαζί με άλλους, οι οποίοι κατηφόρισαν από τα βόρεια προάστια, «φιλοξενήθηκαν» στο εμβληματικό Yachting Club. Το Σωματείο Κατά της Κακοποίησης του Παιδιού «ΕΛΙΖΑ» διοργάνωσε μια μεγάλη εκδήλωση με αφορμή τα 10 χρόνια σημαντικής παρουσίας του. Το «ΕΛΙΖΑ» και οι άνθρωποί του δουλεύουν ακούραστα με σκοπό την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης ή παραμέλησης. Μια ελληνική, μη εξειδικευμένη κυβερνητική οργάνωση, που με την υποστήριξη του κόσμου προσπαθεί να τους χαρίσει ένα μέλλον περισσότερο φωτεινό και αισιόδοξο.

Το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκαν και τα αγαπημένα στη νεολαία Mad Video Music Awards 2018, με πολλούς καλλιτέχνες στη σκηνή και εκκεντρικές εμφανίσεις.

Στη Βερόνα για την «Αΐντα»

Η πόλη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας είναι γεμάτη από κόσμο τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Η γραφική Βερόνα της Βόρειας Ιταλίας, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Αδίγη, έχει συνδεθεί για τους περισσότερους με το ρομαντικό παραμύθι των δύο νέων, μελών των ισχυρών οικογενειών Μοντέγων και Καπουλέτων. Η τραγική ιστορία αγάπης συγκινεί ακόμη και σήμερα εκατομμύρια ανθρώπους. Ενα μεγάλο μουσικό γεγονός αποτέλεσε όμως πόλο έλξης για ένα ταξίδι στη Βερόνα. Το περασμένο Σάββατο 23 Ιουνίου, η Αρένα της Βερόνας (πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη αρένα στον κόσμο με χωρητικότητα 30.000 θεατών) φιλοξένησε την περίφημη «Aida». (Χθες βράδυ δόθηκε η δεύτερη παράσταση.) Την «Aida» του Giuseppe Verdi σε σκηνοθεσία Franco Zeffirelli. Οι Ιταλοί χαρακτηρίζουν την «Aida» βασίλισσα ανάμεσα στις παραστάσεις οι οποίες παρουσιάζονται στο Φεστιβάλ Arena di Verona. Η παραγωγή είναι αυτή που «υπέγραψε» ο Zeffirelli το 2002. Τα υπέροχα κοστούμια είναι της Anna Anni και η χορογραφία του Vladimir Vasiliev. Ανάμεσα στους θεατές που ταξίδεψαν στην πόλη και αρκετοί Ελληνες, οι οποίοι χειροκροτούσαν ενθουσιασμένοι την Anna Pirozzi (Aida), τον Yusif Eyvazon (Radamés) και τον Romano Dal Zovo (βασιλιάς).