Η εποχή του Ντέιβιντ Μπλατ ξεκίνησε για τον Ολυμπιακό αφού χθες έστειλε το συμβόλαιό του υπογεγραμμένο για τα επόμενα δύο χρόνια και ουσιαστικά αρχίζει αμέσως τον σχεδιασμό για τη νέα χρονιά. Δίπλα του, εκτός από έναν συνεργάτη του από τα παλιά (τον πρώην τεχνικό της Λιθουανίας Κεστούτις Κεμζούρα, αναφέρει το λιθουανικό σάιτ Basketnews), θα έχει και έλληνες συνεργάτες, τον Χρήστο Μαρμαρινό που αναμένεται να επιστρέψει και έναν ακόμα (ενδέχεται ο Ολυμπιακός να κάνει κρούση στον τεχνικό της Κύμης, Γιάννη Καστρίτη). Ο Μίλαν Τόμιτς έπειτα από χρόνια ως συνεργάτης των προπονητών του Ολυμπιακού ετοιμάζεται να φορέσει το κοστούμι του πρώτου προπονητή πιθανότατα στον Ερυθρό Αστέρα.

Το ζητούμενο για τους Πειραιώτες τώρα είναι η ανανέωση των συμβολαίων των Ελλήνων που έχουν λήξει, με αυτό του Βασίλη Σπανούλη να δείχνει ως το πιο προσιτό να ανανεωθεί αφού ο αρχηγός θέλει να κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό και λογικά οι πρόεδροι δεν θα του χαλάσουν χατίρι για ένα ακόμα (διετές) συμβόλαιο.

Ο Κώστας Παπανικολάου όπως και ο Ιωάννης Παπαπέτρου θα μιλήσουν πρώτα με τον Ολυμπιακό, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν θα δουν και τις άλλες προτάσεις που έχουν. Συμβόλαιο σαν του Βαγγέλη Μάντζαρη δεν θα βρουν (ο διεθνής γκαρντ προβλέπεται να εισπράξει φέτος 900.000 ευρώ), αν και σαφώς θα τους κάνει βελτιωμένες προτάσεις η ομάδα στην οποία ανδρώθηκαν. Πιο δύσκολη φαντάζει η υπόθεση του Ιωάννη Παπαπέτρου, που θα επιθυμούσε και χρόνο συμμετοχής, αλλά όλα είναι στο χέρι των προέδρων.

Αποχαιρετισμοί

Οι πρόεδροι χθες αποχαιρέτησαν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο τον δεύτερο μακροβιότερο (μετά τον Γιάννη Ιωαννίδη) προπονητή στην ιστορία των Ερυθρολεύκων, τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, κάνοντας λόγο για αξέχαστες και μαγικές στιγμές.

«Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση δύο συνεχόμενων πρωταθλημάτων (2015, 2016) και δύο φορές στον τελικό του Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας σε Μαδρίτη (2015) και Κωνσταντινούπολη (2017) στα τέσσερα χρόνια της παρουσίας του στον πάγκο της ομάδας μας. Τέσσερα χρόνια συνεργασίας με έναν ακέραιο άνθρωπο και σπουδαίο επαγγελματία, ο οποίος καθημερινά έδινε τον καλύτερό του εαυτό για τον Ολυμπιακό. Μαζί με τον κόουτς ζήσαμε μαγικές και ιστορικές στιγμές που θα μας μείνουν αξέχαστες. Κόουτς, σε ευχαριστούμε για όλα και σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία» ήταν η κοινή δήλωσή τους, την ώρα που ο έλληνας τεχνικός από την πλευρά του δήλωσε:

«Εφτασε το πλήρωμα του χρόνου. Ηρθε η ώρα του αποχαιρετισμού. Κάθε τέλος ενός κύκλου είναι έναυσμα για μια νέα αρχή και για νέους στόχους. Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που εκπροσώπησα έναν τόσο μεγάλο σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός Πειραιώς. Το έπραξα με αξιοπρέπεια και ευθύνη. Θέλω να ευχαριστήσω τους προέδρους κ.κ. Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, για την τιμή, την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, το διοικητικό προσωπικό και βέβαια όλους τους παίκτες, τον καθέναν ξεχωριστά, για τα τέσσερα χρόνια που δουλέψαμε μαζί. Κάναμε πάντα το καλύτερο που μπορούσαμε, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό, μέχρι το τέλος της προσπάθειας. Τέλος, να ευχαριστήσω τον κόσμο του Ολυμπιακού και τη Θύρα 7, που με στήριξαν και με αγάπησαν. Ο Ολυμπιακός θα είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου. Καλή επιτυχία».