Τέσσερις πρώην συμπαίκτες στην Τσέλσι συναντήθηκαν χτες το απόγευμα στα αποδυτήρια του γηπέδου της Σπαρτάκ στη Μόσχα. Οι Γουίλιαν και Φελίπε Λουίς είχαν εγκάρδια συνομιλία με τους Νεμάνια Μάτιτς και Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς. Οι Βραζιλιάνοι μόλις είχαν ολοκληρώσει την προπόνηση, ενώ οι Σέρβοι ετοιμάζονταν να μπουν στο γήπεδο.

Απόψε όμως τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Οι τέσσερις πρώην συμπαίκτες θα είναι αντίπαλοι για 90 λεπτά και θα παλέψουν για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ. Η Βραζιλία έχει 4 βαθμούς, όσους και η Ελβετία, που αγωνίζεται την ίδια ώρα με την Κόστα Ρίκα, ενώ η Σερβία έχει 3.

«ΕΙναι αλήθεια πως είναι μία ομάδα δυνατή στο ψηλό παιχνίδι, ενώ έχουν ποδοσφαιριστές με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση», παραδέχτηκε ο Τιτί ο οποίος έσπευσε να υπερασπιστεί και τον Νεϊμάρ που δέχτηκε έντονη κριτική επειδή έκλαψε μετά τον αγώνα με την Κόστα Ρίκα: «Θέλω να πω στο βραζιλιάνικο έθνος ότι… κι εγώ έκλαψα. Οταν τηλεφώνησα στη γυναίκα μου, έκλαψα από χαρά, από ικανοποίηση, επειδή είμαι συναισθηματικός. Ημασταν σε μεγάλη πίεση», είπε ο προπονητής της Βραζιλίας.

Ο αρχηγός της Σερβίας Αλεξάνταρ Κολάροφ χαρακτήρισε το αποψινό παιχνίδι ως το πιο σημαντικό στην καριέρα του: «Δεν φοβόμαστε τη Βραζιλία. Πρέπει να έχουμε πειθαρχία, υπομονή και να κάνουμε ομαδική δουλειά».

Στο άλλο ματς του 5ου ομίλου, η Ελβετία αντιμετωπίζει στο Νίζνι Νόβγκοροντ την Κόστα Ρίκα. «Με νίκη ίσως έχουμε και την πρώτη θέση του ομίλου. Θα πρέπει να αγωνιστούμε με αυτοπεποίθηση», είπε ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, ενώ ο τεχνικός της Κόστα Ρίκα Οσκαρ Ραμίρες υποστήριξε: «Θα είναι δυνατό ματς. Αυτοί θέλουν τη νίκη για να προκριθούν κι εμείς για να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο τη διοργάνωση».

Για τον 6ο όμιλο: Η Γερμανία θέλει νίκη επί της Νότιας Κορέας στο Καζάν για να προκριθεί και θα αγωνιστεί χωρίς τον τιμωρημένο Μπόατενγκ και ίσως τον τραυματία Ρούντι. Αντίθετα θα αγωνιστεί ο Χούμελς. «Εχουμε αρκετές εναλλακτικές λύσεις», σχολίασε ο Γιοακίμ Λεβ.

Στο άλλο ματς του ομίλου, Μεξικό και Σουηδία θα δώσουν σκληρή μάχη στο Εκατερινμπούργκ για την πρόκριση. Ακόμα και οι Μεξικανοί σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας μπορεί να κινδυνεύσουν να μείνουν εκτός, παρότι έχουν 6 βαθμούς. Η Σουηδία είναι στους 3, όσους έχει και η Γερμανία. «Είμαστε καλά προετοιμασμένοι και θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε», είπε ο προπονητής της Σουηδίας Γιάνε Αντερσον.