Για τις δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχουν των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη συζήτησαν εκτενώς Αλέξης Τσίπρας και Τζέρεμι Κόρμπιν, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στη συνάντησή τους, διάρκειας μιας ώρας και σαράντα λεπτών, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος συζήτησαν για όλα τα θέματα. Για το Μπρέξιτ, με τον κ. Κόρμπιν να ενημερώνει τον πρωθυπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς επίσης και για την ΕΕ.

Συζήτησαν για το μεγάλο πρόβλημα στην Ευρώπη με την άνοδο της ακροδεξιάς και των διαφόρων λαϊκιστικών και εθνικιστικών ρευμάτων, το οποίο αποτυπώνεται πλέον και στα θεσμικά όργανα της Ευρώπης.

Για το προσφυγικό και την επίτευξη συμφωνίας για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, με τον Τζέρεμι Κόρμπιν να συγχαίρει τον Αλέξη Τσίπρα για την αντιμετώπιση και των δύο ζητημάτων.

Ειδικότερα, τον συνεχάρη για τη συμβολή της Ελλάδας στο προσφυγικό, αντιπαραβάλλοντας την στάση της ελληνικής κυβέρνησης με άλλες ευρωπαϊκές που δεν έχουν συμβάλει, αλλά αντιθέτως ενισχύουν την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

Για Κυπριακό και γλυπτά Παρθενώνα

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έγινε ευρύτατη ανταλλαγή θέσεων και απόψεων σχετικά με την οικονομία, με τον πρόεδρο των Εργατικών και τον έλληνα Πρωθυπουργό να διαπιστώνουν κοινές ανησυχίες επί προβλημάτων που και οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν.

Ο κ. Κόρμπιν έδειξε ενδιαφέρον για λύσεις και χειρισμούς που έχει μετέλθει η ελληνική κυβέρνηση για ορισμένα από αυτά.

Επί παραδείγματι, στο θέμα της ανάπτυξης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κόρμπιν θεωρεί κεντρικό ζήτημα την ύπαρξη εθνικής επενδυτικής τράπεζας, θεσμό παρόμοιο με την αναπτυξιακή τράπεζα που ιδρύει η ελληνική πολιτεία. Συζητήθηκε εκτενέστερα πώς αυτό θα μπορέσει να στηρίξει την ανάπτυξη.

Ο κ. Τσίπρας ανέπτυξε στον «φίλο Τζέρεμι» (όπως ανέφερε σε ανάρτησή του) όλη την προσπάθεια που έγινε τα τελευταία τριάμισι χρόνια στην Ελλάδα.

Συζήτησαν επίσης και για το Κυπριακό, θέμα στο οποίο ο κ. Κόρμπιν έχει ιδιαίτερη ευαισθησία, με τον έλληνα Πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει τις πάγιες θέσεις για δίκαιη και βιώσιμη λύση.

Ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον Τζέρεμι Κόρμπιν για την πρόσφατη αναφορά του στο ζήτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από