«Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα κι ο Κοντός», «Η ωραία των Αθηνών», «Το Ποντικάκι», είναι μερικές από τις κινηματογραφικές επιτυχίες με την υπογραφή του Νίκου Τσιφόρου. Τον πρωτοστάτη της σάτιρας των αρχών του περασμένου αιώνα, θεατρικό συγγραφέα, σεναριογράφο, σκηνοθέτη και δημοσιογράφοΝίκο Τσιφόρο, τιμά ο χορευτικός όμιλος «Το Λύμνι», στο πλαίσιο τουΠολιτιστικού Φεστιβάλ Ελύμνια 2018,με την εκδήλωση «Αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο… η συνέχεια».

«Η εκδήλωση ονομάζεται «Ελληνικός κινηματογράφος… η συνέχεια» καθώς πέρσι πραγματοποιήθηκε το πρώτο μέρος. Ξεκινήσαμε την ιδέα αυτήν πριν πέντε χρόνια όταν παρουσιάσαμε για πρώτη φορά στη Λίμνη τη δεκαετία του ΄20. Η Λίμνη, είναι ένας τόπος με μεγάλη πολιτιστική ιστορία. Φέτος φτάσαμε στη δεκαετία του ’60. Η απόφαση του αφιερώματος στον Νίκο Τσιφόρο δεν είναι τυχαία όμως, καθώς, η καταγωγή του ήταν από τη Λίμνη Ευβοίας. Το 1995 μάλιστα μεταφέρθηκαν τα οστά του εδώ» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος και χοροδιδάσκαλος του χορευτικού Ομίλου «Το Λύμνι», Γιώργος Φλώκος, που διοργανώνει την εκδήλωση.

Στην παραλία της Λίμνης μουσικές και χορευτικές σκηνές από αξέχαστες ταινίες «θα λάβουν σάρκα κι οστά» από μέλη του χορευτικού ομίλου. «Φέτος έχουμε τη χαρά να μας βοηθάει στο έργο μας ο Νίκος Καβουκίδης, ένας από τους μεγαλύτερους κινηματογραφιστές. Επίσης μαζί του είναι ο Πολυδεύκης Κυρλίδης που από το ’77 ασχολείται με το φωτισμό ταινιών θεατρικών παραστάσεων και πολλών άλλων» πρόσθεσε ο κ. Φλώκος.

«Ο ελληνικός κινηματογράφος εκείνης της εποχής, ’60, ’70, είναι πλέον ηθικοπλαστικός κι είναι ένα μέσο με το οποίο οι νεότεροι μπορούμε να γνωρίσουμε την ιστορία του, δεν είναι απλά ταινίες, είναι μία ευκαιρία οι νέοι να μάθουν την κοινωνία της εποχής του ‘50, του ‘60 και του ‘70. Και μέσα από αυτό προσπαθούμε να μεταδώσουμε στους νέους πόσο διαφορετική ήταν η κοινωνία την εποχή εκείνη» υπογράμμισε ο κ. Φλώκος.

Κατά τον ίδιο «το φεστιβάλ, ανάλογα την περίοδο, έχει σκοπό πρώτα από όλα να διατηρήσει την παράδοση τη λιμνιώτικη, της κουλτούρας της. Είναι μία προσπάθεια να συνεχιστεί η πολιτιστική παράδοση της Λίμνης».

Χορηγός της εκδήλωσης είναι ηΠεριφέρεια της Στερεάς Ελλάδας και χορηγός επικοινωνίας είναιτο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.