«Δεν θέλω να μιλήσω πολύ, γιατί είναι η χώρα μου και αυτός είναι παίκτης της. Ξέρω πως θα μου κηρύξουν τον πόλεμο. Η αλήθεια όμως είναι πως σταμάτησε το παιχνίδι λόγω μιας αγκωνιάς. Και η αγκωνιά τιμωρείται με κόκκινη κάρτα, σύμφωνα με τους κανονισμούς. Δεν υπάρχουν άλλοι κανόνες για τον Μέσι ή τον Ρονάλντο».

Μετά τις αγκαλιές και τις φιλοφρονήσεις με τον Φερνάντο Σάντος, ο Κάρλος Κεϊρός εξαπέλυσε τα βέλη του εναντίον των πορτογάλων συμπατριωτών του αλλά και των διαιτητών.

Ο Κεϊρός είναι απόλυτος: ο Ρονάλντο έπρεπε να αποβληθεί και όχι να δεχτεί κίτρινη κάρτα για την αγκωνιά στο πρόσωπο του ιρανού αντιπάλου του.

«Το VAR είναι ένα σύστημα υψηλής τεχνολογίας με πέντε – έξι ανθρώπους που το χειρίζονται. Και τι συνέβη; Κανένας δεν ανέλαβε τις ευθύνες του. Πρέπει να το κάνουμε όπως στο ράγκμπι. Οταν υπάρχει μια απόφαση από το VAR, χρειάζεται να ξέρω τι ακριβώς λέει ο διαιτητής σε αυτούς, ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει τι συμβαίνει. Κατά την άποψή μου, ο κύριος Ινφαντίνο, η FIFA, όλοι συμφωνούν πως το VAR δεν τα πηγαίνει καλά».

Ο Φερνάντο Σάντος πάλι τα βρήκε όλα καλά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το VAR έκανε τη δουλειά του».