Στο γνώριμο λημέρι του. Εκεί που νιώθει σαν στο σπίτι του. Σε ένα μικρό χωριό που τείνει να γίνει το «εξοχικό» του και ίσως ο πιο επώνυμος προορισμός για τους έλληνες φιλάθλους, όταν η κουβέντα πηγαίνει στο Τιρόλο και τις Αλπεις. Σχέση που πλέον ξεπερνά τις δύο δεκαετίες. Αραγε, ποιος Ολυμπιακός να μη γνωρίζει το Ζέεφελντ και τη γνωστή διαδρομή ώς εκεί;

Εχουν βρεθεί εκεί με τον Μπάγεβιτς, τον Προτάσοφ, τον Σόλιντ, τον Λεμονή, τον Βαλβέρδε, τον Κετσπάγια, τον Ζαρντίμ, τον Μίτσελ, τον Σίλβα, τον Χάσι. Σε υψόμετρο 1.180. Εκεί είναι πλέον από χθες και υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς ο οποίος πρόλαβε και έπιασε δουλειά από το πρώτο απόγευμα. Ο Πορτογάλος όπως παραδέχθηκε στους ποδοσφαιριστές του έμεινε πολύ ευχαριστημένος από τις πρώτες ημέρες δουλειάς στον Ρέντη. Από την προσπάθεια αλλά και την ανταπόκριση στο πρόγραμμά του. Στην Αυστρία η ομάδα αναμένεται να χτίσει το αερόβιο κομμάτι της προετοιμασίας της. Στην αποστολή βρίσκονται οι Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Χουτεσιώτης, Σισέ, Τζούρτζεβιτς, Ελαμπντελαουί, Ενγκελς, Φορτούνης, Γιαννιώτης, Γκερέρο, Καράδαης, Κούτρης, Μάνος, Μανθάτης, Μάριν, Νικολάου, Νικολής, Πάρντο, Ρομαό, Σάλιακας, Σκαφίδας, Τσιμίκας, Βέργος, Βρουσάι και Βούκοβιτς. Σε σχέση με την περσινή παρουσία της ομάδας εκεί τα κοινά πρόσωπα μετριούνται στα δάχτυλα. Μόλις εννέα. Καταλαβαίνει κανείς πως υπάρχει μια αλλαγή του ρόστερ της τάξης του 50%. Αλλαγή που θα γίνει ακόμη πιο αισθητή το επόμενο διάστημα όταν ο Ολυμπιακός θα μπει στο κυρίως πιάτο της μεταγραφικής περιόδου. Θα αλλάξει σημαντικά η εικόνα των Πειραιωτών, είναι οριστική η απόφαση. Εχει ενδιαφέρον όμως να δούμε ποιοι από τους ποδοσφαιριστές που δεν έχουν εξασφαλισμένη θέση στο ρόστερ θα καταφέρουν να κερδίσουν μια δεύτερη ευκαιρία.

Τετ α τετ με Βούκοβιτς

Αναφέραμε προ ημερών τις περιπτώσεις του Ούρος Τζούρτζεβιτς και του Γιάγκος Βούκοβιτς ως τις πιο ενδεικτικές. Πλέον για τον δεύτερο υπάρχουν νεότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πέδρο Μαρτίνς είχε τετ α τετ με τον 30χρονο κεντρικό αμυντικό στο οποίο αφενός τού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσπάθειά του σε αυτές πρώτες στροφές της προετοιμασίας, αφετέρου τού εξήγησε πως σκοπεύει να του δώσει αυτή την επιπλέον ευκαιρία. Ενας αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός που πέρσι αποκτήθηκε με την ετικέτα του «ηγέτη», αλλά που ουσιαστικά δεν έπαιξε ποτέ, εγκλωβισμένος ανάμεσα σε έναν μυϊκό τραυματισμό και τις αλλαγές προπονητών. Μια συμμετοχή στη Σούπερ Λιγκ και δύο παρουσίες στο Κύπελλο έγραψε μόλις το κοντέρ. Αν ο Μαρτίνς αποφασίσει να τον διατηρήσει; Τότε ο διεθνής σέρβος θα πρέπει να λογίζεται ως νέα μεταγραφή!