Η Γαλλία, ήρεμη σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή της στη φάση των νοκάουτ, αντιμετωπίζει στο Λουζνικί της Μόσχας τη Δανία, η οποία θέλει τουλάχιστον την ισοπαλία για να εξασφαλίσει την πρόκριση.

Την ίδια στιγμή, με το μυαλό στο Λουζνικί θα αγωνιστεί στο Σότσι κόντρα στο Περού η Αυστραλία. Με νίκη η ομάδα του Μπερτ φαν Μαρβάικ, αλλά και ήττα της Δανίας, θα μπορεί να παρατείνει κι άλλο την παραμονή της στη Ρωσία.

«Πιστεύω ότι μπορούμε να συνεχίσουμε στη διοργάνωση», είπε ο προπονητής της Δανίας Αγκε Χαρέιντε: «Εχουμε τέσσερις βαθμούς, θα μπορούσαμε να έχουμε δύο, αλλά και έξι. Το σημαντικό είναι πως η ομάδα λειτούργησε πολύ καλά στο γήπεδο και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια».

Από την άλλη πλευρά, ο Ντιντιέ Ντεσάν θα κάνει μερικές αλλαγές για να ξεκουράσει ή να προφυλάξει κάποιους παίκτες. «Δεν μπορώ να έχω συνεχώς την ίδια ενδεκάδα. Ομως και οι 23 ποδοσφαιριστές που έχω επιλέξει μπορούν να παίξουν τον ρόλο τους σε αυτήν τη διοργάνωση».

Πώς αντιμετωπίζουν όμως την τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου στην αποστολή της Αυστραλίας; Ο Μπερτ φαν Μαρβάικ πιστεύει ότι μπορούν να τα καταφέρουν: «Είναι δύσκολο. Ωστόσο δουλέψαμε αρκετά σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο τις τελευταίες ημέρες. Είναι το τελευταίο παιχνίδι του ομίλου και πρέπει να τα δώσουμε όλα. Ελπίζω να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε». Στο Περού (το οποίο έχει αποκλειστεί) το θέμα της συζήτησης είναι αν θα συνεχίσει με την Εθνική ο Πάολο Γκερέρο. «Τώρα είμαι εδώ. Αισθάνομαι ότι μπορώ να αγωνιστώ» απάντησε ο επιθετικός του Περού.