Ο Εζέκιελ Πόνσε της Ρόμα αποτελεί τον εκλεκτό της ΑΕΚ για την επίθεση, με την Ενωση να προχωρά την υπόθεση του 21χρονου φορ και να αισιοδοξεί ότι μπορεί να την κλείσει θετικά μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Οι Κιτρινόμαυροι είναι σε ανοικτή γραμμή με την ιταλική ομάδα προκειμένου να πετύχουν τη συμφωνία που θέλουν, αποκτώντας με τη μορφή δανεισμού τον Πόνσε και διατηρώντας μια ρήτρα για την αγορά του.

Το τελευταίο κομμάτι είναι και εκείνο που παραμένει ακόμα ανοικτό, μιας και η Ρόμα επιμένει στον ορισμό ρήτρας που θα φτάνει στα 7 εκατ. ευρώ. Τη στιγμή που η ΑΕΚ προσπαθεί να ρίξει αυτό το ποσό ακόμα και κάτω από τα 5 εκατ. ευρώ. Στην Ενωση εκτιμούν ότι ο Πόνσε μπορεί να κάνει το ξεπέταγμά του στη χώρα μας και η χρηματιστηριακή αξία του να εκτοξευθεί. Γι’ αυτό και γίνεται η προσπάθεια να οριστεί ένα σχετικά νορμάλ ποσό για την αγορά του, εφόσον υπάρξει τέτοια επιθυμία από την ΑΕΚ.

Η λίστα

Εφόσον αποκτηθεί πάντως ο αργεντινός φορ θα συνεχίσει μια… παράδοση που έχει δημιουργήσει η Ενωση για την επίθεσή της, εκεί όπου φαίνεται πως προτιμά παίκτες από τη συγκεκριμένη χώρα. Οι οποίοι μάλιστα της βγαίνουν.

Πρώτος και καλύτερος στη σχετική λίστα δεν είναι άλλος από τον Ισμαέλ Μπλάνκο. Ο «Ζορό» ήρθε στην ΑΕΚ το 2007 και έμεινε μέχρι και το 2011. Αποτελώντας σε αυτήν την τετραετία το «κανόνι» της ομάδας, σκοράροντας συνολικά 51 φορές με τα κιτρινόμαυρα. Από το 2008 δίπλα στον Μπλάνκο βρισκόταν ένας ακόμα Αργεντινός, που επίσης έκανε πράγματα και θαύματα με τη φανέλα της ΑΕΚ και μνημονεύεται μέχρι και σήμερα –ο Νάτσο Σκόκο, που φόρεσε τη φανέλα με τον Δικέφαλο τρία χρόνια, σκοράροντας 27 φορές και χαρίζοντας στιγμές μαγείας στον κόσμο της Ενωσης.

Πριν από ενάμιση χρόνο η ΑΕΚ στράφηκε και πάλι σε έναν Αργεντινό για τη γραμμή κρούσης, αποκτώντας από την Λας Πάλμας τον Σέρχιο Αραούχο που αποτέλεσε βαρόμετρο στην πορεία της Ενωσης προς τον τίτλο.

Ο Πόνσε ετοιμάζεται τώρα να τον διαδεχθεί και να συνεχίσει την πετυχημένη παρουσία των επιθετικών από τη χώρα του ταγκό στην ΑΕΚ.