Επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ εξαπέλυσε το Μέγαρο Μαξίμου μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Γιώργου Λαζαρίδη. Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται πίσω από σχέδιο αποστασίας για την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης.

«Συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας. Είναι προφανές το γιατί» είναι το άτυπο σχόλιο της κυβέρνησης.

«Η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον κ. Μητσοτάκη που βιάζεται εξάλλου να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη δικαιοσύνη. Είμαστε βέβαιοι ότι δε θα τα καταφέρουν. Ο ελληνικός λαός έχει ήδη καταλάβει το σχεδιασμό τους και θα τιμωρήσει τους αποστάτες» σημειώνεται.

Επιπλέον, τα βέλη της κυβέρνησης στρέφονται και κατά του κ. Λαζαρίδη, ο οποίος πιέζεται να παραδώσει την έδρα του στους ΑΝΕΛ και να μην ανεξαρτητοποιθεί. «Ο κ. Λαζαρίδης καλείται να αποδείξει, με την απόφασή του να παραδώσει την έδρα του, αν αποτελεί ή όχι μέρος του παραπάνω σχεδιασμού» αναφέρει το άτυπο σχόλιο της κυβέρνησης.

Σενάρια «αποστασίας» για πολιτική κατανάλωση

Η κυβέρνηση ήδη από χθες είχε ενεργοποιήσει έναν επικοινωνιακό μηχανισμό για να διακινήσει την πληροφορία ότι γίνεται απόπειρα να πιεστούν βουλευτές σε αποστασία.

Σύμφωνα με το σενάριο αυτό, η πίεση επικεντρώνεται στους βουλευτές των ΑΝΕΛ, που θεωρούνται ως ο «αδύναμος κρίκος» του κυβερνητικού σχήματος, και έχει τη μορφή τηλεφωνημάτων, μηνυμάτων, εκβιασμών, «υποσχέσεων» ώστε βουλευτές να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση, αυτή να χάσει την πλειοψηφία και έτσι να ανακοπεί η πορεία της «καθαρής εξόδου» που έχει δρομολογηθεί.

Τις βάσεις για τη σεναριολογία αυτή είχε θέσει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα ο Πάνος Καμμένος, κάνοντας λόγο για απειλές κατά βουλευτών του και ζητώντας εισαγγελική παρέμβαση. Πάνω σε αυτό το σενάριο συνεχίζει να «χτίζει» η κυβέρνηση σήμερα μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη. Τόσο το non paper από το Μαξίμου, όσο και η αντίδραση εκ μέρους των ΑΝΕΛ αφήνουν να εννοηθεί ότι ο Λαζαρίδης είναι ένα από τα πρόσωπα αυτά με τα οποία υλοποιείται το σχέδιο της αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, δε, πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο για σχέδιο ηρωικής εξόδου που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, κάτι που επιβεβαίωσε την Τρίτη και ο Δημήτρης Καμμένος, φέρνοντας στο φως νέες αποκαλύψεις για την τελευταία συνεδρίαση των ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο κ. Καµµένος αποκάλυψε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση το περιβόητο σχέδιό του: Όταν, τους προσεχείς µήνες, ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίσει ότι είναι η κατάλληλη στιγµή για να προσφύγει σε πρόωρες κάλπες, θα τον ενηµερώσει ούτως ώστε ο Πάνος Καµµένος να αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισµό.

Συνεπώς, η χώρα θα οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές, όπως θα έχει προαποφασίσει ο Τσίπρας, αλλά θα αφήσει στους Ανεξάρτητους Ελληνες το «προνόµιο» να λένε ότι εκείνοι τις προκάλεσαν, µήπως και συγκινήσουν όσους έχουν αποµείνει από το κοµµατικό τους ακροατήριο…