Δεν έχει ακόμη βρει λιμάνι το πλοίο της ΜΚΟ Lifeline.Εκπρόσωπος της γερμανικής οργάνωσης,το σκάφος της οποίας βρίσκεται στα ανοικτά της Μάλτας, έκανε γνωστό τη Δευτέρα ότι «αφού το αίτημα για ελλιμενισμό απορρίφθηκε από Ιταλία, Γερμανία και Ολλανδία, θα ζητήσει από την Γαλλία να μπορέσει να εισέλθει, το πλοίο, σε δικό της λιμάνι».

Υπενθυμίζεται ότι επιβαίνουν σε αυτό, εδώ και πέντε ημέρες, 230 μετανάστες και πρόσφυγες, που διασώθηκαν ανοιχτά της Λιβύης, και ότι έχουν αρνηθεί την άδεια εισόδου σε λιμάνι τους και οι αρχές της Μάλτας,επειδή κατά την Ιταλία δεν σεβάστηκε τους κανόνες ασφαλείς πλεύσης.

Παράλληλα, εκπρόσωπος της μη κυβερνητικής οργάνωσης πρόσθεσε ότι αν δεν δοθεί άδεια ούτε από τις γαλλικές αρχές, το σκάφος θα κατευθυνθεί ούτως ή άλλως προς Βορρά, δηλαδή προς την Ισπανία ή τη Γαλλία.

Το πλοίο, πάντως, δεν φέρεται σε θέση να μπορέσει να φτάσει μέχρι τις ακτές της Ισπανίας, διότι είναι πολύ πιο μικρό από το Aquarius, το οποίο και μπόρεσε, τελικά, να αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Βαλένθια, πριν από οκτώ ημέρες.

Να σημειωθεί ότι, το πλοίο της Lifeline, μεταφέρει σχεδόν τριπλάσιο αριθμό επιβατών από εκείνους που θα επέτρεπε η χωρητικότητά του και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αρχίσει να εξαντλούνται τρόφιμα, νερό και φάρμακα.