Με ήδη πέντε χρυσά μετάλλια στις αποσκευές της στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα στην Ισπανία, η Ελλάδα ελπίζει να ξεπεράσει τα 15 που είχε κατακτήσει στην προηγούμενη διοργάνωση το 2013. Η χώρα μας μετά τις τρεις πρώτες μέρες των αγώνων με σύνολο 11 μετάλλια (5 χρυσά – 3 ασημένια – 3 χάλκινα) βρίσκεται στην 6η του πίνακα των μεταλλίων.

Η Αννα Κορακάκη που πήρε το πρώτο χρυσό της ελληνικής αποστολής (στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι) έφερε και πάλι χρυσό σε Μεσογειακούς για τη σκοποβολή έπειτα από 59 χρόνια (1959, Βηρυτό) όπως είχε κάνει και στο Ρίο όπου η χώρα μας ξαναπήρε χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες στη σκοποβολή ύστερα από 104 χρόνια (1912, Στοκχόλμη).

Ο Ανδρέας Βαζαίος (200μ. μεικτή), ο Απόστολος Χρήστου (100 μ. ύπτιο) και ο Κριστιάν Γκολομέεφ (50μ. πεταλούδα) από την κολύμβηση και η Ντίνα Μπεντέλη (αρασέ 58 κιλά) κατέκτησαν τα άλλα τέσσερα χρυσά. Η τελευταία (καθώς στην άρση βαρών υπολογίζονται ξεχωριστά τα μετάλλια ανά κίνηση) πήρε και ασημένιο στο ζετέ στην ίδια κατηγορία.

Ασημένια πήραν και η Ελένη Χατζηλιάδου στο καράτε και η ομάδα 4Χ100 ελεύθερο ανδρών στο κολύμπι. Τρία χάλκινα και για τους κολυμβητές μας Απόστολο Χρήστου (50μ. ύπτιο), Νόρα Δράκου (50μ. ύπτιο) και  Αννα Ντουντουνάκη (100μ. πεταλούδα).