Το ταλέντο της μεσαίας γραμμής των Βέλγων είναι αστείρευτο. Κι εδώ που τα λέμε μια ομάδα που έχει στις τάξεις της Ντε Μπρόινε, Αζάρ, Μέρτενς, Καράσκο μπορεί να δημιουργήσει αμέτρητες φάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία. Τι χρειάζεται λοιπόν; Εναν σέντερ φορ που να στέλνει με άνεση την μπάλα στο πλεκτό. Και ο Ρομέλου Λουκάκου δείχνει με τις επιδόσεις του πως είναι σε φανταστική φόρμα. Με τον συγκεκριμένο πρόλογο έχετε στο πιάτο και την εικόνα της αναμέτρησης Βελγίου – Τυνησίας 5-2. Εντυπωσιακή εμφάνιση από την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ και εντυπωσιακό το σκορ. Κάλλιστα θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο, αν οι Βέλγοι – και ειδικά ο Μπατσουαγί – έδειχναν μεγαλύτερη προσοχή στις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν στο δεύτερο μέρος. Για την ιστορία όμως πρέπει να επισημανθούν οι σκόρερ. Δύο γκολ πέτυχε ο Λουκάκου, δύο ο Αζάρ και ένα ο Μπατσουαγί, με τους Βέλγους να κατακτούν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οι Τυνήσιοι κατάφεραν να σκοράρουν με Μπρον και Καζρί αλλά μέχρι εκεί.

Αποθέωση

Οπως προαναφέραμε ο Λουκάκου είναι σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό είναι μεγάλο κέρδος για τους Βέλγους. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως ο Αζάρ αποθέωσε τον συμπαίκτη του, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ο Λουκάκου είναι σε πολύ καλή φόρμα. Δουλεύει πολύ σκληρά και εμείς πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που έχει. Γνωρίζουμε πως αν βρεθεί σε καλή θέση μέσα στην περιοχή μπορεί να σκοράρει και εμείς πρέπει να του δώσουμε σωστά την μπάλα. Ελπίζω να είναι εξίσου καλός και στη συνέχεια, να σκοράρει και άλλα γκολ».

Ο Λουκάκου αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο γόνατο στο ματς με την Τυνησία και γι’ αυτόν τον λόγο αντικαταστάθηκε από τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Ωστόσο είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται στο βασικό σχήμα του Βελγίου στο παιχνίδι με τους Αγγλους. Προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν όμως και οι Αζάρ, Μέρτενς και ο Μαρτίνεθ περιμένει να μάθει σήμερα αν θα έχει τους δύο παίκτες στη διάθεσή του για το ματς με τους Αγγλους. Ενα πολύ σημαντικό παιχνίδι, που θα καθορίσει ποια από τις δύο ομάδες θα κατακτήσει την πρώτη θέση του ομίλου.

Τα φώτα λοιπόν είναι στραμμένα στον Λουκάκου, αλλά ο σέντερ φορ του Βελγίου δεν δείχνει να αγχώνεται. Οσα δήλωσε στον βελγικό Τύπο για την απόδοσή του και τις προσδοκίες του κόσμου φανερώνουν πόσο απελευθερωμένος είναι ο στράικερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. «Μάλλον θα πρέπει να σκέφτομαι τα όσα λέγονταν στο προηγούμενο Μουντιάλ για να έχω καλή διάθεση αυτή τη φορά. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να υπάρχουν στρες και δράματα. Ο κόσμος μπορεί να λέει ό,τι θέλει», τόνισε ο Λουκάκου.

Το Βέλγιο μετρά δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, έχοντας πετύχει οκτώ γκολ και η παρέα του Ντε Μπρόινε δείχνει έτοιμη να πραγματοποιήσει την υπέρβαση. Ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε αλλά είναι προφανές πως οι Βέλγοι θέλουν να πετύχουν κάτι παραπάνω από την πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης. Η αγωνιστική τους εικόνα πείθει ότι μπορούν να τα καταφέρουν, αλλά καλό θα είναι να δούμε και την εικόνα των Βέλγων απέναντι στην Αγγλία.