Εποχή Ντέιβιντ Μπλατ ξημερώνει στον Ολυμπιακό. Ο αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός τα έχει βρει σε όλα με τους Πειραιώτες, που επιστρέφουν σε ξένο προπονητή έπειτα από μία εξαετία και την εποχή του Ντούσαν Ιβκοβιτς!

Τις τελευταίες μέρες έγινε στενό πρέσινγκ από τους αδελφούς Αγγελόπουλους στον έμπειρο τεχνικό και ουσιαστικά κατάφεραν να τον πείσουν να πει το «ναι». Απομένουν ακόμα κάποιες μικρές λεπτομέρειες, που θεωρείται αδύνατο να χαλάσουν τη συμφωνία.

Οσο και αν ακούγεται υπερβολικό για μια εποχή όπου ο επαγγελματισμός έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, η προσπάθεια των προέδρων των Ερυθρολεύκων ήταν πέρα από το οικονομικό να τον πείσουν για το μεγάλο κίνητρο που θα αποτελέσει για αυτόν το να αναλάβει την ομάδα.

Ουσιαστικά μαγαζί γωνία, με μεγάλη ιστορία, που όμως βρίσκεται σε ανομβρία τίτλων την τελευταία διετία και ουσιαστικά χρειάζεται ένα restart. Αυτός ήταν και ο τρόπος για να πείσουν τον πρώην τεχνικό της Νταρουσάφακα (την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του Eurocup και στην επιστροφή της στην Ευρωλίγκα) να ενδώσει.

Νέα αρχή

Φυσικά και οι ίδιοι άλλαξαν αμέσως το αρχικό σκεπτικό τους όσον αφορά το οικονομικό δεδομένο για τον πάγκο της ομάδας, που δεν ξεπερνούσε το ταβάνι των 600.000-700.000 ευρώ.

Εχοντας πολλά χρόνια στο μπάσκετ (και όχι μόνο ως παράγοντες) κατάλαβαν ότι όλα ξεκινούν σε μια τέτοια νέα αρχή με έναν προπονητή γενικής αποδοχής, όχι τόσο (και μόνο) από τον κόσμο, αλλά από τους παίκτες και γενικότερα από τον χώρο.

Γι’ αυτό και η πρόταση που έκαναν στον Μπλατ ήταν σαφώς πιο ελκυστική από τα αρχικά σχέδια και πάντα προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα, χωρίς όμως να μπουν σε διαδικασία χρόνιου παζαριού.

Ο Μπλατ, που ήξερε ότι όλες οι ομάδες που μπορούσαν ενδεχομένως να πληρώσουν περισσότερο (π.χ. ΤΣΣΚΑ) δεν είχαν θέμα προπονητή και έχοντας το κίνητρο και τη φιλοδοξία να πετύχει για μια ακόμα φορά στα δύσκολα, τα βρήκε με τον Ολυμπιακό.

Θυμίζουμε ότι στην καριέρα του έχει πετύχει μεταξύ άλλων κάποια πράγματα που χαρακτηρίστηκαν μπασκετικά θαύματα, όπως η κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας το 2007 κόντρα στους διοργανωτές με τη Ρωσία και η κατάκτηση της Ευρωλίγκας με τη Μακάμπι στο Μιλάνο το 2014 κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Σήμερα λογικά θα γίνει και η ανακοίνωση της συμφωνίας (για δύο χρόνια) μεταξύ των δύο πλευρών, όπως και η αποδέσμευση σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, για να πάρουν σειρά οι ανανεώσεις των ελλήνων παικτών, όσες από αυτές γίνουν.

– Last but not least. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο, από το κολέγιο του Ντέιτον, επιλέχθηκε 60ός (τελευταίος) στο φετινό ντραφτ του NBA και έγινε το τρίτο μέλος της οικογένειας, μετά τους Θανάση και Γιάννη, που ακολούθησε τη διαδικασία έχοντας ελπίδες να μπει και αυτός στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Ο 20χρονος φόργουορντ επιλέχθηκε από τη Φιλαδέλφεια, ωστόσο τα δικαιώματά του κατέληξαν στο Ντάλας, όπως συνέβη και με το παιδί-θαύμα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος βρέθηκε στο νούμερο 3 ως επιλογή των Φίνιξ Σανς, αλλά παραχωρήθηκε με ανταλλαγή στους Μάβερικς του Ντιρκ Νοβίτσκι. Μάλιστα, ο Ντόντσιτς αποκάλυψε για μια ακόμα φορά ότι λατρεύει τη φανέλα με το 7 λόγω του Βασίλη Σπανούλη!

Στο μεταξύ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, όπως αποκάλυψε το αμερικανικό περιοδικό «Forbes», αναμένεται να αποτελέσει το νέο εξώφυλλο στο δημοφιλές ηλεκτρονικό παιχνίδι NBA2K!