Ο Φελίπε Κουτίνιο εξελίσσεται μέχρι στιγμής στον ηγέτη που ψάχνει η Βραζιλία για να την «ξεκολλήσει» με την πρόκριση από τους ομίλους.

Ρόλο στον οποίο μέχρι στιγμής δεν μπορεί να ανταποκριθεί ο Νεϊμάρ, που είναι φανερό ότι κάποιες φορές σφίγγει και τα δόντια για να παίξει, καθώς δεν έχει ξεπεράσει πλήρως το θέμα του τραυματισμού του.

Φαίνεται σε κάθε κίνησή του και το ξέσπασμά του στο φινάλε του αγώνα με την Κόστα Ρίκα (όπου πέτυχε και το παρθενικό του γκολ στη διοργάνωση, στις καθυστερήσεις) μόνο τυχαίο δεν ήταν. Για κάποια λεπτά έμεινε στο κέντρο του γηπέδου και ξέσπασε σε δάκρυα έχοντας γονατίσει στον αγωνιστικό χώρο.

«Είναι μια δύσκολη χρονιά. Κανείς δεν γνωρίζει τι πέρασα για να βρίσκομαι εδώ. Εκλαψα από χαρά, προήλθε από την τεράστια επιθυμία για τη νίκη. Τα πράγματα ποτέ δεν ήταν εύκολα στη ζωή μου, οπότε γιατί να το ξέρουν αυτό όλοι;» τόνισε ο άσος της Βραζιλίας με post που ανέβασε στο Instagram, στο οποίο αναφερόταν και στην ομάδα:

«Το όνειρο, όχι, ο στόχος, παραμένει ζωντανός. Συγχαρητήρια για την εμφάνιση παιδιά. Ησασταν εξαιρετικοί» αναφέρει ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν.

Που ήταν ιδιαίτερα νευρικός και δέχθηκε τις έντονες παρατηρήσεις από τον διαιτητή του αγώνα, τον Ολλανδό Κάιπερς, ο οποίος μάλιστα του πήρε… πίσω ένα πέναλτι που του είχε δώσει, ελέω VAR.

Εμπιστοσύνη

Ο Τιτί συνεχίζει όμως να τον εμπιστεύεται και πανηγύρισε ιδιαίτερα όταν ο Νεϊμάρ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 επί της Κόστα Ρίκα, καθώς ο ομοσπονδιακός τεχνικός γνωρίζει καλά ότι χρειάζεται η ομάδα του έναν καλό Νεϊμάρ από κάθε άποψη.

Τη λύση στο σκοράρισμα (και τις πολλές χαμένες ευκαιρίες, ελέω και Νάβας) έδωσε και πάλι ο Φελίπε Κουτίνιο, με τον άσο της Μπαρτσελόνα να λύνει τον γόρδιο δεσμό στις καθυστερήσεις.

Πλέον την Τετάρτη αρκεί στη Σελεσάο ένας βαθμός κόντρα στη Σερβία, η οποία θέλει μόνο νίκη, αλλά οι Βραζιλιάνοι δεν ξέρουν να παίζουν για την ισοπαλία ή μήπως όχι; Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τούς έχει επισημάνει από την πρώτη στιγμή ότι τον ενδιαφέρει (γενικότερα και όχι μόνο για αυτό το παιχνίδι) το μηδέν στην άμυνα, καθώς από εκεί ξεκινούν όλα και πως το γκολ στη συνέχεια θα έρθει έστω και αργά, όπως έγινε με την Κόστα Ρίκα όπου και τα δύο τέρματα μπήκαν στις καθυστερήσεις.