Οι μεγάλες στιγμές στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων δεν είναι προνόμιο των επιθετικών. Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να μην πέφτουν συνήθως στους τερματοφύλακες, αλλά υπάρχει και γκολκίπερ που έκανε το μεγάλο «μπραφ» σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. «Απογειώθηκε» και «προσγειώθηκε» σε μικρό χρονικό διάστηα. Ο λόγος για τον πορτιέρε της Αργεντινής στο Μουντιάλ της Ιταλίας το 1990. Ο Σέρχιο Γκοϊκοετσέα έκανε πράματα κα θάματα και ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της Αλμπισελέστε στα γήπεδα της Ιταλίας.

Υπήρξε παίκτης της Αργεντινής που κατάφερε να κλέψει λάμψη από τον Ντιέγκο; Κι όμως, ο Γκοϊκοετσέα είδε το όνομά του δίπλα σε αυτό του Μαραντόνα, στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ιταλίας. Επαιξε από σπόντα λόγω  σοβαρού τραυματισμού του Πούμπιδο, ο οποίος ήταν ο βασικός τερματοφύλακας της Αργεντινής και στο Μουντιάλ του Μεξικού το 1986.

Ο Γκοϊκοετσέα βρέθηκε από το πουθενά στη βασική ενδεκάδα της Αργεντινής. Και όσοι θεώρησαν πως ο γκολκίπερ των Μιγιονάριος (ομάδα της Κολομβίας) δεν θα μπορούσε να φορέσει τα γάντια του Πούμπιδο αναγκάστηκαν ν’ αναθεωρήσουν τις απόψεις τους. Ο Γκοϊκοετσέα ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της Αργεντινής. Πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις και αποθεώθηκε από τους συμπατριώτες του, για την απόδοσή του στο μεγάλο ματς με τη Βραζιλία. Η Αργεντινή είχε καταφέρει ν’ αποκλείσει τη Σελεσάο με το γκολ του Κανίγια, αλλά ο Γκοϊκοετσέα ήταν εκείνος που έκανε την διαφορά για την παρέα του Μαραντόνα. Ο αργεντινός τερματοφύλακας έμοιαζε ανίκητος ακόμα και όταν οι αντίπαλοί του εκτελούσαν πέναλτι και δεν χωρά αμφιβολία πως οι μετοχές του εκτοξεύτηκαν μετά την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πολλοί περίμεναν ότι η συνέχεια της καριέρας του θα ήταν εξίσου εντυπωσιακή αλλά οι προσδοκίες δεν επαληθεύτηκαν. Ο Γκοϊκοετσέα δεν κατάφερε να γίνει τερματοφύλακας top επιπέδου και όλοι θυμούνται τον πορτιέρε της εθνικής ομάδας της Αργεντινής από τις εμφανίσεις που είχε πραγματοποιήσει στο Μουντιάλ της Ιταλίας. Ο ίδιος πάντως δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει τα όσα πέτυχε με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του στα γήπεδα της Ιταλίας. Ηταν ο παίκτης που πήρε λίγη από τη λάμψη του Μαραντόνα.