Με κάθε τρόπο καταφθάνουν στη Ρωσία οι φίλαθλοι για τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Γερμανός Χούμπερτ Βιρτ έφτασε με τρακτέρ το οποίο σέρνει ένα τεράστιο τρέιλερ που φέρει πάνω του ένα σπίτι που μοιάζει περισσότερο με βαρέλι μπίρας. Ο Βιρτ με μόνη παρέα τον σκύλο του ξεκίνησε από τη γερμανική πόλη Φορχάιμ στις αρχές Ιουνίου και στη διάρκεια του ταξιδιού του διέσχισε την Πολωνία και τη Λευκορωσία. Δύο άλλοι φίλαθλοι, ένας Αργεντινός και ένας Πορτογάλος, χρησιμοποίησαν ως μεταφορικό μέσο το ποδήλατο.

Το «αρχαίο» ποδήλατο

Ο Ματίας Αμάγια από το Σαν Χουάν έφυγε από το σπίτι του με το ποδήλατο για 15 ημέρες και ήδη έχει συμπληρώσει πέντε χρόνια που κάνει πετάλι. «Αυτό είναι το πρώτο ποδήλατο που μου πήραν οι γονείς μου». Το όνομά του είναι «Ελευθερία» και ζυγίζει 90 κιλά. Στα πέντε χρόνια που ποδηλατεί κάλυψε 80.000 χιλιόμετρα και διέσχισε 37 χώρες.

«Σχεδίασα αυτό το ταξίδι το 2014, όταν βρέθηκα στη Βραζιλία για το Μουντιάλ. Ηρθε αυθόρμητα. Εφυγα από το σπίτι για 15-20 ημέρες. Μετά από έναν χρόνο και έξι μήνες έφτασα στη Βραζιλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο και κατάφερα να συνδυάσω τα δύο πάθη μου: τα ταξίδια και το ποδόσφαιρο. Και μετά σκέφτηκα: «Γιατί όχι και στη Ρωσία το 2018; Κι έτσι ξεκίνησα να διασχίζω τη Λατινική Αμερική, την Κεντρική Αμερική… Από τον Παναμά πήρα το αεροπλάνο για Μαδρίτη και από εκεί έκανα πετάλι για δύο χρόνια διασχίζοντας την Ευρώπη μέχρι τη Μόσχα».

Ο Αμάγια δεν έχει εισιτήριο για τους αγώνες της Αργεντινής αλλά ελπίζει πως το παράδειγμά του θα τονώσει ψυχολογικά τους παίκτες της Αλμπισελέστε να αντιληφθούν πως τίποτε δεν είναι αδύνατο.

Ο Πορτογάλος Ελντερ Μπατίστα έφτασε επίσης με ποδήλατο από το χωριό του το Αλένκερ. Το ταξίδι του ξεκινησε στις 6 Μαΐου και διέσχισε την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Πολωνία, τη Λιθουανία και τη Λετονία.